Anne Buijs via golden set naar finale

Foto Hans Landheer Volleypictures.nl. Anne Buijs gaat naar de finale

Myrthe Schoot heeft met Rote Raben Vilsbiburg de spanning in de halve finale om het Duitse kampioenschap er lang in kunnen houden. In de return hielden ze SC Schwerin met Anne en Teun Buijs er in de wedstrijd met 3-1 onder. De gewonnen sets waren met afgetekend verschil. Via 25-19 en 22-25 werd het 1-1, daarna had de thuisploeg met 25-15 en 25-17 duidelijk de overhand. Kon het echter in de golden set niet afmaken. Schweriner SC was daarin met 7-15 te sterk. De 3-0 uit nederlaag betekende voor Rote Raben dus niet dat ze zich bij voorbaat al gewonnen gaven. Integendeel. In de eerste, derde en vierde set had de thuisploeg het stuur stevig in handen.

In de openingsset via 8-5 naar 19-12 en 21-18 om met 25-19 als eerste over te zijn. In de tweede set kon Rote Raben een vroeg opgelopen achterstand ( 9-13) in het middendeel nog corrigeren, 16-15 bij de tweede technische time out, maar na die verplichte rust nam Schwerin met 16-20 afstand en hield dat vast. Rote Raben konden vanaf 18-24 nog tot 22-24 terug komen, maar de inhaalrace eindigde net te vroeg voor hen.

In de derde set werd het verschil na 9-8  gemaakt. Snel naar 15-10 via een paar aces van de Jesus Benedito,  Myrthe sloeg 18-12 binnen de lijnen en het eindigde met een 25-15 eindstand. Na 4-4 in de vierde set fladderden de Rote Raben naar 9-6 en 14-11.  Een ace voor en na de technische time out maakte het definitieve verschil. Schwerin verloor punt na punt, kreeg via  25-17 een 3-1 nederlaag.

Het eerste punt in de golden set was voor Rote Raben, maar vervolgens nam Schwerin de regie in handen. Via 2-5 naar 3-7. Teun Buijs riep de dames op 6-7 naar de kant, bij 6-8 werd er van speelhelft gewisseld. Denise Hanke serveerde Schwerin vervolgens los. Twee aces, waarvan één via de netband, maakten er 6-10 van. Dit verschil kreeg Myrthe en ploeggenotes niet meer weggewerkt. Hoe hard ze er ook voor knokten. De 7-15 betekende het seizoen met brons afsluiten.

Myrthe scoorde in de serve pass 50%, waarvan 42% uitstekend. Ze kreeg 24 serves te verwerken. Daarnaast maakte ze zes punten. Ze stond alle sets in de basis. Anne Buijs nam er namens Schwerin dertien voor haar rekening, ze had een invalbeurt in de eerste set en stond vervolgens in de basisopstelling. Schwerin SC speelt de finale tegen Dresdner SC, dat met 3-0 van USC Münster won.

“Ondanks de nederlaag ben ik super trots op het team. We hebben tot het laatst om de prijzen meegedaan en zijn met zilver (in de beker) en brons (om het kampioenschap) gefinisht” zei Rote Raben trainer coach Gallardo na afloop.