Side-Out kan de titel ruiken

Side-Out is, met nog één wedstrijd te spelen, dicht bij het kampioenschap in de tweede divisie. Zaterdag werd Ritola met ruime cijfers verslagen. De bezoekers gingen zonder setwinst terug naar Zuidlaren.

Zoals aanvoerder Simon Hilberdink begon, zo speelde Side-Out vrijwel de hele wedstrijd. Hij startte met een uitstekende geplaatste degelijke aanval. Martin Kuiper zorgde met zijn serve voor het tweede punt en Mark Kemink ramde een midaanval naar de grond. Side-Out startte zo voortvarend dat de coach van Ritola zich genoodzaakt voelde zowel op 5-1 als op 11-4 een time-out te nemen. De set werd met 25-13 overtuigend binnengehaald door Side-Out.

In de tweede set zorgde vooral de afstemming tussen spelverdeler Martin Kuiper en de aanvallers Simon en Karel Hilberdink voor de fraaie punten. Vooral de pipe aanval werd tot in perfectie uitgevoerd. Ritola kon geen vuist maken en de set ging met 25-17 naar de thuisploeg.

Side-Out zette ook in de derde set het sterke spel door en wederom werden de aanvallers achter de drie meter gevonden. Invaller Peter Krook kwam op 17-15 aan serve en hij serveerde Side-Out op 24-15 naar winst.

Een hoogtepuntje in de vierde set was een gewiekst blok van Tjarko Muis. Een dwarrelbal boven het net wachtte erop om afgemaakt te worden, maar de Ritola speler drukte de bal recht in de armen van invaller Tjarko, waardoor de bal weer op Zuidlarense voeten belandde. Toch speelde Side-Out niet goed in deze laatste set. Bij een achterstand van 15-11 besloot coach Nico Huisman zijn originele basisspelers weer in te brengen. Hierna bleek het vertrouwen weer terug en zette de thuisploeg zelfverzekerd koers naar vijf punten en pakte de set met 25-18.

Volgende week kan Side-Out kampioen worden. De voorsprong op Sudosa – Desto is nu acht punten. Side-Out speelt alleen volgende week nog tegen Emmen’95, de Assenaren moeten nog tegen Donitas en Oranje Nassau. Als Side-Out Emmen inrijdt, is de uitslag van Sudosa– Donitas al bekend. De mannen uit Slagharen/Lutten e.o. weten dus precies wat ze moeten doen om het kampioenschap binnen te slepen. De Side-Out supporters trekken zaterdag massaal naar Emmen om het verwachte feest met eigen ogen te aanschouwen. De wedstrijd in de Esdalhal begint om 19.00 uur.

(Wedstrijdverslag van de PR Commissie van Side-Out)