Vizier op volleybal

 

Alterno heeft beste jeugdopleiding 2012

Alterno meisjes C Open Club kampioen

Tijdens de Nederlandse Open Jeugdkampioenschappen op zaterdag 07 april zijn drie teams van Alterno Nederlands kampioen geworden, te weten: Meisjes C, Meisjes CMV en Jongens CMV. Bovendien werd Alterno uitgeroepen tot winnaar van de Jaap van Kasteel trofee waardoor de vereniging zich een jaar lang de club met beste jeugdopleiding van Nederland mag noemen.

Bij de CMV volleyballers (jeugd tot 12 jaar) won Alterno zowel bij de jongens als bij de meisjes het Nederlandse kampioenschap. Bij de jongens was dit voor trainer Niels Boot al weer zijn 2e Nederlandse titel (na het kampioenschap in 2010) en hetzelfde gold voor de coach van de meisjes Inge Visser. Bijzonder was de titel voor trainer Rien Scholten met meisjes C, waarvan bovenstaande de foto.

Na 30 jaar trainerschap bij deze leeftijdsgroep kan dit kampioenschap worden gezien als een kroon op zijn werk. Ook de andere teams van Alterno deden het bijzonder goed. Meisjes B werd derde van Nederland en twee vierde plaatsen waren er voor Jongens B en Jongens C.

Door deze resultaten heeft Alterno zoveel punten gehaald dat de Jaap van Kasteel trofee nog voor het spelen van de laatste ronde op 12 mei (A leeftijd) reeds definitief  in handen van  Alterno is gekomen.