Floortje Meijners gelijk in finale

Villa Cortese heeft gisteravond in de tweede wedstrijd van de ‘best of five’ play offs serie de stand met 1-1 gelijk getrokken. Voor 5.250 toeschouwers beslisten ze het duel met 2-3 voor zich. Floortje had in de eerste en derde set invalbeurten, in de vierde en vijfde stond ze in de starting six. Totaal scoorde ze zes keer, waaronder een geweldige dreun in de vierde set, die 18-15 betekende. Absolute topscorer in het duel was Aneta Havlickova, die 27 punten voor de thuisploeg liet noteren.

In de eerste twee sets was er weinig verschil en kon Villa Cortese, mede omdat Busto Arsizio met een zeer hoge foutenlast speelde, goed meekomen. De setstanden waren 27-25 en 23-25, de voor de tegenstanders gescoorde punten 21/8, hetgeen de thuisploeg vooral in de tweede set opbrak. In de volgende drie sets profiteerden beide teams een stuk minder van de voor hen gescoorde punten. Toen bleef het bij 11/9. Als setstanden kwamen na de tweede set 17-25, 25-20 en 7-15 op de bordjes. Blokkerend (9/9) en serverend (2/3 aces) hielden de teams elkaar nagenoeg in evenwicht, aanvallend was Busto Arsizio met 71/66 iets sterker.  Caterina Bosetti werd tot MVP uitgeroepen. Woensdag om 20:30 uur krijgt de serie in Monza een vervolg.