Vizier op volleybal

 

De situatie in alle 2de divisies heren

In de landelijke 2de divisies bij de heren zijn de teams onderling ook aan het uitvechten wie zich kampioen mag noemen, wie mag promoveren als hij dat wil, of wie moet degraderen, ook als hij dat niet wil. In Apeldoorn is het kampioenschap al gevierd, elders is al een borrel gedronken om de degradatieleed te verzachten. Volgens de laatste Nevobo informatie zit de promotie / degradatie regeling voor de 2de divisie als volgt in elkaar.

a>  Vier nummers één promoveren naar de eerste divisie.

b>  Vier nummers twee spelen met twee nummer tien eerste divisie om twee plaatsen in de eerste divisie.

c>  Vier keer de nummer drie tot en met negen handhaven zich in de tweede divisie.

d>  Vier nummers tien spelen met acht nummers twee uit de regiodivisie om vijf plaatsen in de tweede divisie.

e>  Vier keer de nummers elf en twaalf degraderen naar de regiodivisie.

Geprojecteerd naar de huidige situatie in de divisies A tot en met D geeft dit het volgende beeld:

A: Side-Out heeft één wedstrijd en acht punten voorsprong op Sudosa – Desto. Zaterdag kunnen ze tegen Emmen ’95, dat met Sudosa – Desto nog om plek twee in de slag is, alles duidelijk maken. Voor Reflex2 is het doek gevallen, Landstede Volleybal2, Vios en Donitas2 proberen zich in de laatste weken uit de gevaren zone te redden.

B: Kindercentrum Alterno heeft de Nevobo kampioenstrofee al mogen ontvangen, VoCASA2 en Arvevo dingen hier naar de tweede plaats. Trivos is weken zo niet maanden geleden al gedegradeerd (2 punten uit twintig wedstrijden) en Favorita en SV Dynamo3, onderling één  puntje verschil, gaan allebei voor plek tien. SV Dynamo3 staat daar nu.

C: Sovoco, de bekersensatie van dit seizoen, staat hier bovenaan. En heeft ook de beste papieren om als kampioen de boeken in te gaan. Vijf punten voor op City Lens Krimpen, dat er ook weer vijf voor staat op nummer drie Zaanstad. Zaterdag staan die twee teams tegenover elkaar en kan er een beslissing voor plek twee vallen. Move is al gedegradeerd. Florie/NVC2, US2 Amsterdam en VTC Woerden zijn volop in de slag om dit te voorkomen.

D: Triade – VCT staat negen punten voor op Revoc / VCB en heeft waarschijnlijk de  bestelling bij de plaatselijke slijter al gedaan. Zaterdag bij Nuvoc kan de toppositie onaantastbaar worden. Revoc / VCB moet in twee duels minimaal acht punten halen om Taurus3, dat tweede staat en uitgespeeld is, nog in te halen. Onderin maken Sarto (12), Burgst (11) en VC Voerendaal (9) zich op voor een spannende eindfase van het seizoen. Te beginnen zaterdag als Sarto het tegen Burgst opneemt.