Hallo Rabobank, volleybal een optie?
Niet alleen het USADA rapport gaf de doorslag, maar er kwam steeds meer over het professionele wielrennen heen. Waarbij de Raboploeg niet gespaard bleef. Er kwam teveel bij elkaar. Afgelopen, over en uit, de kogel is door de kerk, hoe jammer en vervelend het ook voor de slaven van het asfalt is. Het besluit hakt er behoorlijk in. Want sinds 1996 stak de Rabobank zo’n 175 miljoen euro in het prof wielrennen. Een slordige 11 miljoen per jaar. Nu is het dus afgelopen.
Dat bedrag gaan ze zeker niet toevoegen aan de reserves of als extra bonussen uitkeren, neen hoor, dat bedrag komt vrij voor andere sporten. De één zijn dood, is de ander zijn brood zullen we maar zeggen. En wij als volleybal fanaten kennen nog wel een sport die een injectie van elf miljoen per jaar als doping in de oren klinkt. We zijn niet te hebzuchtig, we gunnen andere minder bedeelde sporten ook wat, maar tjonge, tjonge Rabobank wat zou u volleyballend Nederland blij maken met zo’n jaarlijkse financiële injectie. Niet alleen in de volleybaltopsport, maar ook in de breedtesport.
De Oranjeploegen zouden zich nu al verzekerd weten van deelname aan de World League 2013 en de World Grand Prix 2013. De sportieve prestatie van afgelopen zomer kan dan ook echt werkelijkheid worden. We gaan de Eredivisies weer herbenoemen. Naast de DELA Eredivisie voor de dames komt er de RABO Eredivisie voor de mannen en de RABO Topdivisies voor zowel de mannen als vrouwen. En we gaan…, we gaan…, nou ja er zijn zoveel dingen die de Rabobank met het volleybal kan gaan doen. Via het volleybal kan Rabobank laten zien dat het menens is met het sponsoren van een schone sport. Ooit iets gelezen over doping gevallen bij volleybal? Tja, er wordt een redbulletje genomen, omdat het vleugels geeft, maar dat drankje staat nog niet op een ‘verboden’ lijst.
Hallo Rabobank, hoort u mij, is volleybal sponsoring een optie? Hallo Rabobank….
@Vizier op Volleybal