Het recept voor ‘Veracles – puree’
“Vandaag gaan we leren hoe je een heel aardige puree maakt van een veld groentjes. Het is een recept dat vooral populair is onder studenten, omdat het erg simpel te bereiden is. We hopen dat dit recept je inspireert om je eigen puree te maken!
Ingrediënten: Grote groene brokken, Gele kruiden, Blauwe kruiden en een bakje Gallery-Play
Bereidingswijze: Neem de grote groene brokken en smash deze vakkundig tot een mooie gladde puree. Start met het kapotmaken van de wat lompere brokken, zoals nummer 3, en werk daarbij rustig af naar de kleinere, onbelangrijke brokken, zoals nummer 2 en nummer 6. Voeg gedurende dit proces af en toe wat toe uit je bakje Gallery-Play; goed gedoseerd en op de juiste momenten toegevoegd geeft dit namelijk het mooiste resultaat. Zorg er verder voor dat je flink wat Geel – Blauwe kruiden hebt klaarliggen om de resulterende smaakloze smurrie een beetje pit mee te geven. Klop het resultaat goed op in een grote trommel, en gooi er naar smaak nog wat liedjes bij.
Serveer het geheel met een floater of ouderwets met wat top-spin op een bedje van groene uit-het-veldsla. Eet smakelijk!”
(Uit het kookboek van chef-kok Martijn Loonstra, Donitas heren 2)