Vizier op volleybal

 

Brazilië rekent ook af met Japan in WGP

Foto FIVB

Kon er een mooier affiche zijn voor het Japanse thuispubliek zijn dan de wedstrijd tussen de eigen favorieten en Olympisch kampioen Brazilië? En helemaal nu Japan gisteren met slim spel Italië met 3-0 aan de kant had gezet en Brazilië eenzelfde resultaat had geboekt tegen het tegenvallende USA.  Een kraker en op de schouders van de 18-jarige Japanse  spelverdeelster Miyashita lag de zware taak om haar team te laten schitteren.

Japan verraste Brazilië in de eerste set door een 1-4 achterstand met veel onverzettelijkheid om te buigen in een 8-7 voorsprong bij de eerste technische time out. Ze liepen verder uit naar 14-11 en 16-13, met geweldige scores vanaf de drie meterlijn door Ebata en de buitenkant door Saori Kimura. Bij 20-20 was Brazilië weer bij, door prachtige punten van een geweldig spelende Gabriela. Fé Garay joeg de bal vanaf drie meter voor 20-21 tegen de vloer. Gabriela maakte haar 7de en 8ste punt van de set, waarna Fé Garay haar drie meterkunstje nog eens herhaalde voor de 21-25 eindstand.

In de volgende set ging Japan van meet af aan met vol gas van start. Op een gegeven moment was een 4-1 en 8-4 voorsprong uitgebouwd tot 12-6. Opnieuw waren het Gabriela en Fé Garay, die Brazilië aan de punten hielpen om bij 14-14 gelijk te komen. Terwijl Fabiana en vooral Thaisa als levende rotsen in de branding aan het net stonden en zo ongeveer alles afremden of tegenhielden wat Japan erover sloeg. Libero Gabi hield in het achterveld de vloer schoon. Na 14-14 ging het tot 21-21 gelijk op en toen herhaalde zich de gang van zaken uit de eerste set. Brazilië liep uit naar 21-23, Japan kreeg nog 22-23 op de bordjes, maar Thaisa zette haar ploeg op setpoint, dat bij de eerste gelegenheid verzilverd werd.

Na de 10 minuten pauze ging Brazilië op dezelfde voet voort. Ze liepen naar 1-5 uit, de Japanse time out op die stand werkte wonderwel. Bij 7-7 stonden de teams weer gelijk. Na de technische time out kon Brazilië opnieuw afstand nemen. Met 13-16 gingen ze naar de kant en niet veel later blokkeerde Thaisa haar team naar 15-19 en 15-20. Saori Kimura kon nog twee keer wat terug doen, Brazilië nam op 17-20 een time out en maakte de set vervolgens in één keer uit. Thaisa en Fé Garay blokkeerden en sloegen de 17-25 setwinst op het formulier.

Gabriela werd met 19 punten topscorer van de partij, Ebata maakte er 11 voor Japan.

gh @ Vizier op Volleybal.