Vizier op volleybal

 

Jeugdduo’s overleven poulefase EK<18

Penninga en ten Dam hadden aan de zege van gisteren voldoende om als derde in poule B te eindigen en daarmee door te gaan naar de KO ronde tussen de nummers twee en drie van de acht poules. Vandaag was er geen succes voor hen weggelegd. Ze speelden vanmorgen eerst tegen het als tweede geplaatste Russische duo Yarzutkin – Stoyanovskiy. Na iets meer dan een half uur stond er 2-0 verlies en 21-15, 21-14 op het scorebord.

In de partij tegen de ploeg uit gastland Wit Rusland, dat als 31ste op de plaatsingslijst stond, werden hen meer kansen toegedicht. Maar dat kwam niet uit. Ze leden tegen Vauchkevich  – Drapchynski ook een 2-0 nederlaag via de setstanden 21-16 en 21-17. Vanavond is de loting voor de KO – ronde, die morgen wordt afgewerkt. Ook de achtste en kwart finales staan daarna morgen nog op het programma.

Joy Stubbe en Julia Wouters blijft een optreden in de KO ronde bespaard. Zij wonnen namelijk vandaag hun partij in poule G tegen Lundvall –Remme – Larsen uit Zweden. Met grote overmacht gezien de setstanden 21-14 en 21-11. Daardoor werden ze na twee winstpartijen en één verloren duel eerste in de poule. Zij gaan rechtstreeks naar de achtste finale en spelen tegen de winnaar uit de KO ronde partij tussen Jakobsone – Zirgele,  dat als 29ste  geplaatst is,  en Trybula – Niewinska, de nummers laatst van de plaatsingslijst.

gh @ Vizier op Volleybal.