Vizier op volleybal

 

Orion voor licentie in de wachtkamer

Er bestaat een grote kans dat we de landskampioen van 2012 en huidige bekerhouder Orion uit Doetinchem volgend seizoen niet meer terugzien in de Eredivisie bij de mannen. Zoals we al eerder berichten ging de Stichting Topvolleybal Orion failliet, na dat faillissement ontstond er onduidelijkheid over aan wie de Eredivisie licentie terug zou vallen.

Volgens de manager van Orion waren er indicaties dat deze niet aan de Nevobo terug behoefde te worden gegeven, maar dat de vereniging Orion de eerst gegadigde was. Als dat het geval zou zijn zou Orion ‘op amateurbasis’ gewoon in de Eredivisie gaan spelen. De spelers waren ter voorbereiding op het seizoen al in training gegaan.

Dit was in tegenspraak met signalen,  dat de Nevobo de Orion licentie al in bezit had en zich beraadde wie er daarvoor in aanmerking kwam. Gezien het aantal faillissementen in de laatste jaren op Eredivisie niveau zal de Nevobo toch wel weten hoe de vork in de steel zit, denken wij. Volgens de reglementen zou Kootfin Taurus gegadigde  zijn, afgelopen seizoen als tweede geëindigd in de Topdivisie, en bereid om de kans om op het hoogste volleybalniveau te gaan spelen met beide handen aan te pakken. Hun licentieaanvraag voor de Eredivisie lag al op de burelen bij de bond.

De curator van de failliete Stichting Topvolleybal Orion, die eerder de mening was toegedaan dat de licentie mogelijk aan de vereniging zou terugvallen, liet de bond weten dat het faillissement definitief is en dat de licentie teruggaat naar de bond. De door de club ingediende aanvraag komt daarmee op de wachtlijst.  Kootfin Taurus heeft dus het eerste recht op een plek in de Eredivisie en hun aanvraag wordt aanstaande maandag door de Nevobo in behandeling genomen.  Wordt daarop negatief beslist, dan pas komt de aanvraag van de vereniging Orion aan de beurt.

gh @ Vizier op Volleybal