Vizier op volleybal

 

Servië laat Japan treuren

Foto FIVB

Op de derde toernooidag sloot Japan af tegen Servië. Beide teams hadden drie punten en konden zich via een overwinning naar de voorlopig laagste podiumplaats spelen. Japan had weer de volledige support van hun fans en zij hadden ‘postergirl’ Saori Kimura , dat deed de ploeg goed. Op Servië maakte dat allemaal niet al te veel indruk, zij hadden met Brakocevic en Mihajlovic twee ‘powergirls’ aan de buitenkant en met Rasic midden voor het net een blokkeerkampioen. Dat gaf hen het nodige vertrouwen op een goede afloop.

De openingsset was lang gelijkopgaand. Brankica Mihajlovic scoorde vanaf linksvoor, Japan verdeelde de punten over haar aanvalsters en kon zo goed bijblijven. Bij 6-8 en 15-16 in Servisch voordeel waren de technische time outs. Een serie foutserves zetten de stand op 18-19. Daarna tipte Rasic de bal in voor 18-20. De Japanse coach nam de eerste time op die stand en de tweede even later op 20-23. Maar sprak geen woord, ging zelfs niet bij de speelsters staan. Saori Kimura maakte 21-23, hun serve ging fout. Zij maakte ook 22-24, maar hun serve ging daarop weer mis. Setstand 22-25 voor Servië.

In de tweede set had Servië een grote voorsprong bij de tweede time out (8-16) en stoomde door richting de twintig, die met een 13-20 werd bereikt. Japan kon wat terugdoen, kwam op 16-21 maar daarna begon de grote Brankica Mihajlovic show. Eerst blokkeerde ze 16-22 tegen de vloer en vanaf de buitenkant maakte ze ook de volgende drie punten. De set ging met 17-25 naar Servië.

Pas bij 8-9 in de derde set, na twee scores van Milena Rasic, kwam Servië aan de leiding. En vanaf dat moment bleven ze dat ook. Soms met weinig verschil (14-16, 16-17) maar richting de twintig bouwden ze uit. Naar 16-19. Drie scores van Japan voor hen maakten er 17-22 van. Servië gaf dit niet meer prijs en had bij 18-24 matchpoint. Japan serveerde fout nadat Nagaoka de stand op 19-24 had gezet. De 19-25 betekende een 0-3 zege. Servië speelde uiterst stabiel, had in Rasic de topscorer met 16 punten, met Mihajlovic direct daarachter met slechts één puntje minder. Risa Shinnabe kwam tot 11 punten voor Japan.

Morgen staat Servië (nu 6 punten) tegenover Brazilië (9 punten),  Italië (1 punt) speelt tegen USA (0 punten) en Japan (3 punten) gaat het gevecht aan met China (8 punten)

gh @ Vizier op Volleybal