Winst en verlies voor de Oranjeteams

Foto FIVB

De Nederlandse volleybalteams bereiden zich dit weekend via een aantal oefeninterlands voor op het aanstaande EK, net als hun tegenstanders. De dames speelden in Beverwijk tegen Tsjechië en de heren troffen in Groningen Duitsland. De dames wonnen met 3-1, de heren verloren met 0-3. Van de zeven sets eindigden er zes met twee punten verschil.

Bondscoach Benne begon met Nico Freriks op spelverdeling, Koelewijn en Bontje op mid, van Garderen en Rauwerdink op de passer loper positie, Niels Klapwijk speelde diagonaal en Gijs Jorna was de libero. Jelte Maan was er wegens een blessure niet bij, net als Nimir Abdelaziz, die nog herstellende is van zijn vingerblessure.

De Duitsers pakten in de eerste set op het eind de big points, nadat Nederland lang voor had gestaan. Niels Klapwijk scoorde veel, evenals zijn collega diagonaal in de Duitse ploeg. Aan het eind was er met 23-25 Duits voordeel. Nederland kwam in de tweede set na een vlotte vijf punten voorsprong op vier punten achterstand na de tweede technische time out. De set ging in de verlenging en werd met 26-28 door de Duitsers gewonnen. Ook de derde set werd met twee punten verschil beslist. Duitsland pakte de set en de wedstrijd via een 23-25 zege. Vandaag en morgen oefenen de teams nogmaals tegen elkaar.

Bondscoach Vermeulen zag zijn team in Beverwijk met 3-1 van Tsjechië winnen. Beide ploegen spelen vandaag opnieuw tegen elkaar. Nederland en Tsjechië deden in de eerste drie sets weinig voor elkaar onder. Oranje nam via 26-24 en 25-23 een 2-0 voorsprong, Tsjechië pakte via 27-29 het aansluitende punt. Daarna had Oranje met 25-11 ineens heel veel meer in huis dan de Tsjechen.