Coach Servië verraste Brazilië

Foto FIVB

Zoran Terzic, de coach van Servië had een verrassing voor Brazilië in petto bij de voorlaatste wedstrijd van de Final Six in bij de World Grand Prix in Sapporo. Zijn ploeg had 2 gewonnen en een verloren partij achter de naam staan en Brazilië was nog ongeslagen. In plaats van met zijn sterkst mogelijke opstelling te komen, met de ploeg die ook de voorgaande drie wedstrijden had gespeeld  met daarin Brakocevic, Mihajlovic, Rasic en nog een paar andere vaste keuzes,  stuurde hij de B – selectie het veld in voor de klus tegen de Olympisch kampioen. Met als motivering dat na de WGP zijn A – team maar een dag rust heeft voordat het EK begint. “We moeten de ploeg in vorm en blessurevrij houden”  aldus Terzic.

De B – ploeg bood Brazilië goed tegenstand en ging met 27-25, 25-21 en 25-22 ten onder. Brazilië voegde de vierde overwinning toe aan de uitslagen in de Final Six en kan morgen tegen China de titel pakken. Sheila Castro maakte 19 punten voor Brazilië, evenveel liet Ana Bjelic er voor Servië aantekenen. Met name in de finale van de eerste set was ze geweldig op dreef. Vanaf 22-21 voor Brazilië scoorde ze alle punten voor Servië, vier op een rij. Gabriela en Fé Garay zorgen er echter voor dat de zege naar Brazilië ging.

Brazilië pakte in de tweede set een vlotte 5-1 voorsprong. Servië kwam nog terug tot 12-10 maar bij de tweede technische time out was het verschil tot vier punten opgelopen. Die stonden er aan het eind ook nog. In de derde set sloeg Brazilië het gaatje na de eerste technische time out. Ook nu wist Servië nog weer heel dicht bij te komen (18-17 na 17-13) maar kwam aan het eind opnieuw tekort. Brazilië imponeerde opnieuw met een geweldig blok. De blokpunten waren 15/6 in hun voordeel. In de WGP Final Six heeft de ploeg van Ze Roberto nog geen set verloren.

“In de eerste set was het even wennen” zei hij  “we hadden ons op een compleet ander team voorbereid. Maar we hebben ons er daarna prima op ingesteld”