Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto wint Herman Smienk Toernooi

Gisteren was het een drukke en gezellige volleybaldag bij het goed georganiseerde Herman Smienk Toernooi in Geesteren, dat voor de zesde keer werd gehouden en een aantal vaste klanten als gastteams had. De Topdivisionisten Dynamo (titelverdediger) en Donitas waren er, net als Peelpush2, DeVoKo en de eerste twee selecties van Veracles. Stravoc, Tornado en de wegens afzegging van SV Bad Laer alsnog toegevoegde ploeg van Sudosa – Desto uit Assen maakten het negental compleet. In drie poules maakten de teams uit wie er na de voorronde door zou gaan naar de ‘kampioenspoule’,  de ‘middenpoule’ en de ‘rode lantaarn poule’ ofwel wie er om de plaatsen één, vier en zeven zouden gaan strijden.

In de voorronde won Dynamo Tubbergen in poule A van Donitas (2-0, setstanden 25-16, 25-19) en speelde met 1-1 gelijk tegen Stravoc (25-22, 19-25). De wedstrijd tussen Stravoc en Donitas ging met 0-2 naar de Groningers. Eindstand in de poule 1> Dynamo, 2> Donitas en 3> Stravoc.

Het organiserende Tornado werd laatste in poule B, verloor twee keer met 2-0. Tegen Veracles2  via de setstanden 24-26 en 21-25, tegen Sudosa – Desto was er een 18-25 en 19-25 verlies.  Sudosa – Desto won met twee keer 25-16 van Veracles2 en werd daarmee eerste.

DeVoKo speelde beide poule wedstrijden gelijk. En eigenlijk op een redelijk identieke wijze. Namelijk een set nipt verliezen en er een dik winnen. Tegen Veracles was er 25-22 verlies en 13-25 winst, Peelpush 2 was met 28-26 te sterk en verloor met 14-25 van de Denekampers. Door de 2-0 zege van Veracles op Peelpush2 werden de Groningers poulewinnaar.

Na de voorronde speelden in de kampioenspoule Dynamo, Sudosa – Desto en Veracles1. Voor de rode lantaarn troffen zich Tornado, Stravoc en Peelpush2 en de andere drie teams speelden in de middenpoule. In de serie plaatsingswedstrijden begonnen alle teams weer op nul en deden ze uiteraard hun uiterste best om als eerste in hun groep te eindigen.

Een paar weken training en wellicht al een gespeelde oefenwedstrijd waren echter niet genoeg om iedereen al in topvorm te laten zijn. Dat hoeft ook nog niet, het seizoen begint pas over een drietal weken en er zal door de trainers coaches nog genoeg werk aan de winkel zijn om hun teams maximaal aan de start te krijgen.

Sudosa – Desto eindigde als koploper in de kampioenspoule en kon aan het eind van de dag de eerste prijs mee naar huis nemen, of gelijk na het toernooi in de kantine opeten. De 2-0 zege op Dynamo Tubbergen, via de setstanden 16-25 en 24-26  onttroonde de winnaar van vorig seizoen. In deze groep speelde Dynamo met 1-1 gelijk tegen Veracles, dat opnieuw tweede in het toernooi werd.

DeVoKo won twee sets van Veracles2 (25-20 en 25-11) en speelde in een gelijkopgaande wedstrijd remise tegen Donitas, via 22-25 verlies en 25-23 winst. Het Groningse derby tussen Donitas (Topdivisie) en Veracles2 (2de divisie) kende een merkwaardig verloop. Donitas, met ex – Dynamo speelster Martine Stevelink,  won de eerste set dik met 25-15 en kwam in de tweede met 12-2 voor. Veracles2 sleepte er echter via 16-13 nog een 24-26 zege uit.

Het organiserende Tornado pakte in de rode lantaarnpoule de eerste setwinst van het toernooi. Na de 18-25 nederlaag tegen Stravoc werd de volgende set met dezelfde cijfers gewonnen. De wedstrijd tegen Peelpush werd met 2-0 afgesloten. Met een dikke 25-11 en ruime 25-20 eindigde Tornado als winnaar van hun poule, Stravoc mocht de denkbeeldige rode lantaarn mee naar huis nemen.

Bij de prijsuitreiking bedankte Elly Braakhuis namens de toernooicommissie alle vrijwilligers en deelnemers voor hun inzet en sportieve prestaties, die dit toernooi wederom tot een succes hadden gemaakt en nodigde alle teams uit om volgend jaar weer aanwezig te zijn.

Eindstand in het Herman Smienk Toernooi:

1>Sudosa – Desto, 2> Veracles1. 3> Dynamo Tubbergen. 4> DeVoKo. 5> Donitas. 6> Veracles2. 7> Tornado. 8> Peelpush2. 9> Stravoc.

(foto volgt nog)

gh @ Vizier op Volleybal.