Vizier op volleybal

 

Stubbe-Wouters net naast podium EK<18

Foto CEV

De Nederlandse beach talenten Joy Stubbe en Julia Wouters hebben het gisteren bij het EK<18 niet gehaald om op het podium te eindigen. In de halve finale  stonden ze tegenover het als derde geplaatste Duitse duo  Schneider – Welsch. De eerste set werd een nagelbijter met een spannende ontknoping. Die met 22-20 in het nadeel van de Nederlandse talenten uitviel. Daarna was het verschil groter, de volgende doorgang ging met 21-14 verloren.

In de strijd om de bronzen medaille waren Udovenko – Demydova uit de Oekraïne de tegenstanders. Twee sets waren de beide tweetallen aan elkaar gewaagd en hielden ze zich qua puntenverdeling ook volledig in evenwicht. Na de 18-21 zege voor Stubbe- Wouters in de eerste set waren ze halfweg de laagste podiumtrede. De 21-18 versperde de definitieve stap naar brons, en was waarschijnlijk dermate teleurstellend dat in de tiebreak met een ruime 15-7 van het als 18de geplaatste tweetal uit de Oekraïne werd verloren.

Geen medaille, maar als de teleurstelling weggeëbd is kunnen de meiden met trots terugkijken op een geslaagd toernooi met een mooie en zeer verdienstelijke vierde plek als eindresultaat.

gh @ Vizier op Volleybal.