Galaduel VDK Gent bij Open Club Dag

Foto VDK Gent

Tijdens de Open Club Dag van VDK Gent namen de Liga A Dames het op tegen het Chinese Tianjin. Ze verloren met 1-3 maar lieten in hun nieuwe samenstelling toch wat leuke dingen zien. De ploeg moest het stellen zonder Maud Catry, daar zij met de nationale ploeg actief is met oog op het EK in Zürich. Gelegenheidskapitein Karolien Verstrepen kweet zich goed van haar taak en scoorde 19 punten. Brenda Taga mocht invallen en deed dat niet slecht. Chen Liyi scoorde 27 punten voor de bezoeksters en was bijwijlen ongrijpbaar voor de Gentse verdediging. Woensdag zal het al beter gaan in het tornooi van Frasnes, ten slotte was het nog maar de eerste wedstrijd voor VDK Gent.

In de eerste set namen de bezoeksters meteen het heft in handen via Chen Liyi en Wang Jiamin: 1-5 en een time out voor Gent. Het kloofje bleef intakt ondanks drie scores van Karolien Verstrepen en een score van Lise De Valkeneer: 8-14. Toen ook Li Ying en ook middenspeelster Zhang Xiaoting met drie punten op rij zich met de zaken gingen bemoeien stond de 13-25 snel op de bordjes.

In set twee ging de thuisploeg goed mee met Lise, Laura en Karolina als puntenmakers: 6-6. De bezoeksters sloegen een kleine kloof, hoe kan het ook anders; via Chen Liyi: 6-9. Bij 11-11 kon Karolina Goliat het kloofje dichten. Na de Chinese time out maakte de thuisploeg wat fouten waardoor Tianjin gevleid op voorsprong kwam bij de tweede technische time out 12-16. Onder impuls van Lise De Valkeneer en Karolien Verstrepen kwam de thuisploeg nog terug tot 18-19. Goliat kon nog een setpunt redden maar daarna trof Chen raak vanachter de 3 meterlijn: 21-25.

In set drie keek de thuisploeg opnieuw tegen een kleine achterstand aan:1-4. Karolien Verstrepen herstelde meteen met drie scores op rij:4-5. Met punten van Lise De Valkeneer en Laura De Schrijver bleef het gelijk opgaan tot 12-12. Chen, deze keer van op de opslaglijn; zorgde voor 13-16 bij de tweede technische time out. De thuisploeg knokte zich daarna opnieuw in de wedstrijd. Met een ace van Brenda Taga bij 17-17 leek alles te herdoen. Drie blokpunten van de thuisploeg en een score van Karolien Verstrepen betekenden setwinst: 25-22.

Karolina Goliat bood goed weerwerk in het begin van set vier maar de Chinezen liepen alweer uit naar 4-8, deze keer het werk van Zhang met drie punten op rij. Lise De Valkeneer kon de achterstand bijna wegwerken bij 10-12 maar de Chinese ploeg liet dat niet toe en via Chen werd de 12-16 tussenstand bereikt. De kloof werd nog wat groter maar de thuisploeg knaagde aan de achterstand waardoor de coach van Tianjin in een time out moest vluchten: 17-21. Daarna scoorde Wang meteen waardoor de kleine remonte gestopt werd. Een foutje bij de thuisploeg besliste de wedstrijd: 17-25.

(Wedstrijdverslag van Geert Degraeve, VDK Gent)