Vizier op volleybal

 

De toppers van de World Grand Prix

Foto FIVB

Nu de eindrangschikking bij de teams zijn beslag heeft gekregen, Brazilië nam de hoofdprijs van 1 miljoen mee uit Japan, is ook bekend welke speelsters zich in de top van de persoonlijke klassementen hebben gespeeld en welke het ‘Dream Team’ vormen.

Topscorer werd Valentina Diouf, de 2.02 meter lange diagonaal van Italië. Ze scoorde totaal 110 keer, Yukiko Ebata werd tweede met 87 punten en Jovana Brakocevic, die één wedstrijd minder speelde, kwam tot 82 treffers.  Ting Zhu, die de helft van de set ups in een punt veranderde werd de effectiefste aanvalster. In deze categorie werd Jovana Brakocevic tweede en Sheilla Castro derde.

‘Queen of the block’ werd Thaisa Menezes met 20 blokpunten, een gemiddelde van 1.33 per set. Dat het moeilijk scoren tegen Brazilië is blijkt wel uit het feit dat de op een na beste blokkeerster Fernanda Rodrigues ‘Fé Garay’ is en Fabiana Oliviera de eerste plek bij de diggers inneemt. Overigens kan Thaisa niet alleen het best blokkeren, ze serveerde zich ook naar de eerste plaats met zeven aces ofwel een gemiddelde van 0.47 per set.

De Japanse speelsters stonden ook in diverse lijstjes genoemd. En bij enkele zelfs twee keer zoals bij de diggers Kotoki Zayasu (2de) en Risa Shinnabe (3de). Zij werd eerste bij de recievers, haar ploeggenote Saori Kimora, het postergirl van Japan, nam daar de tweede plek in. Op de serve werd Haruka Miyashila tweede en bezette Saori Kimura de derde plaats.  Derde bij de recievers werd Fé Garay, derde bij de blokkeersters Milena Rasic van Servië.

Wat dan nog overblijft zijn de spelverdeelsters. USA had in Alisha Glass de beste, Danielle Lins van Brazilië werd tweede en Haruka Miyashita van Japan derde. Om de lijst compleet te maken Jingsi Shen van China eindigde als vierde, Maja Ognjenovic van Servië werd vijfde en Noemi Signorile van Italië zesde.

Het World Grand Prix ‘Dream Team’  2013 ziet er als volgt uit: Op spelverdeling Alisha Glass (USA), de diagonaal positie wordt ingenomen door  Jovana Brakocevic (Servië). Op mid staan Thaisa Menezes (Brazilië)  en Milena Rasic (Servië). Passer lopers zijn Ting Zhu van China en Brankica Mihajlovic van Servië. Fabiana Oliviera trekt het libero shirt aan. In dit team werd Thaisa Menezes de meest waardevolle speelster, de MVP.

gh @ Vizier op Volleybal.