Vizier op volleybal

 

Talentteam Papendal/Arnhem in training

Ook het Talentteam Papendal / Arnhem is vorige week op Papendal met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, het eerste, in de DELA Eredivisie begonnen. Die zal bestaan uit de trainen en oefenwedstrijden spelen. De bondscoaches Matt van Wezel en Saskia van Hintum hebben daarvoor een aantal duels vastgelegd.

Gisteravond speelden ze op Papendal tegen Flamingo’s, dat later in de week naar een trainingskamp in Polen vertrekt. Aanstaande vrijdag wordt er in en tegen de eerste en tweede selectie van VC Sneek gespeeld. Op 15 september is Sliedrecht Sport 2 (Topdivisie) de tegenstander, vijf dagen later komt het Belgische Datovoc uit Tongeren in Papendal op bezoek. Op 21 september neemt de Talentenploeg deel aan een vierkamp, waar onder andere ook weer Datovoc aanwezig is en verder Alterno en Dynamo Apeldoorn.

Het Talentteam Papendal / Arnhem bestaat uit Britt Bongaerts en Charlotte Haar op spelverdeling. Als diagonaal / passer loper beschikt de ploeg over  Celine Keijsers, Daphne Knijff en  Romée Polman . De keuze voor de mid posities lijkt ruim met  Juliet Lohuis, Marjolijn Oskam, Nicole Oude Luttikhuis en Tessa Polder. Demi Pot, die we eigenlijk op de diagonaal / passer loper positie hadden verwacht, wordt ook als midspeelster genoemd.  Voor de libero plek is Daisy Xhofleer beschikbaar. Met Tessa Polderman, die door de Nevobo voor de midpositie wordt genoemd, zo nemen wij maar aan, is  Tessa Polder bedoeld.