Vizier op volleybal

 

Moerser SC looft Nederlandse inbreng

Moerser SC verbleef het afgelopen weekend voor een korte trainingsstage aan de Belgische kust en daar speelde de ploeg van trainer coach Günter Krivec twee keer tegen Hermes Oostende. En zijn team, met veel Nederlandse speelsters, presteerde goed.

In de eerste wedstrijd werd de eerste set nipt met 25-27 verloren, daarna waren er ruime zeges via  18-25, 14-25 en 11-25. Met name de pass en de serve waren bij Moerser SC constant van een goed niveau, maar ook hield de ploeg zich prima aan de afgesproken opdrachten, met name blokkerend. De trainer noemde Danielle Bosch als de uitblinker  van de wedstrijd. Zowel in de pass als in de aanval en de serve zette ze een zeer goede prestatie neer.

In de tweede wedstrijd was Moerser SC met 0-3 de dominerende ploeg. Aanvankelijk ging het nog redelijk tegen elkaar op (22-25), maar daarna maakte de Duitse ploeg via 14-25 en 9-25 korte metten met hun Belgische tegenstander. Er moet wel bij gezegd worden dat Oostende haar beste speelster er niet bij had. Moerser SC, dat via Lotte den Exter sterk op mid was en zij en Lieke Loman vormden menig keer een scorend blok, speelde Oostende naar een hele dikke nederlaag. Hun trainer Josipovic . “We hadden maar weinig in te brengen.”

“De trainingsstage was goed, het team is naar elkaar toegegroeid en speelde gedisciplineerd in Oostende” zei Krivec terugblikkend. “ Maar een volgende test wacht al. Aanstaand weekend staat deelname aan de Giants Cup in Gladbeck op het programma. Daar zijn teams uit de 2de en topploegen uit de 3de Bundesliga present. De resultaten daar zullen een indicatie geven wat er volgend seizoen van de ploeg verwacht mag worden.”

(Bron website Moerser SC)