Vizier op volleybal

 

EK deelnemers oefenden

In de laatste week voordat het EK begint waren een aantal deelnemers nog druk in de weer om middels oefenduels de laatste puntjes op de i te zetten. Met wisselende resultaten, zoals uit de uitslagen blijkt.

Spanje lukte het niet om van België te winnen. Ze leden drie nederlagen en konden slechts een set in die drie wedstrijden meepakken. Turkije oefende twee keer tegen Bulgarije en verloor twee keer. Één keer met 3-0 en een keer met 3-1.

Duitsland speelde drie oefenduels tegen Polen. Na het 1-3 verlies in de openingswedstrijd werd de stand middels 3-1 winst gelijk. In het derde duel won Duitsland met 3-0 en pakte ook de bonusset. Nederland speelde twee keer tegen Tsjechië en won beide parijen met 3-1.

Frankrijk, niet bij Oranje ingedeeld, oefende vier keer tegen Kroatië. Die partijen eindigden in 2-2, 1-3, 0-4 en 3-0, waarbij Frankrijk als thuisspelende ploeg genoemd staat.

Servië en Italië namen deel aan het World Grand Prix in Japan. Dat was meer dan alleen maar oefenen, dat ging om punten en prestige. Servië werd derde en Italië vijfde.

gh @ Vizier op Volleybal.