Vizier op volleybal

 

Alweer ‘burenruzie’ in de Achterhoek

Foto Hans van Dijk

Foto Hans van Dijk

Na de volleybalschermutselingen vorige week in de Rozengaarde tussen Orion Doetinchem en VCV Varsseveld is het zaterdag alweer raak. Nu in Dinxperlo, bij Favorita vs Orion. Buren, die geografisch en op de ranglijst iets verder van elkaar afliggen dan vorige week. Orion staat tweede van boven, Favorita tweede van onderen. Maar bij een sportieve burenruzie is het altijd maar afwachten of de een of de ander niet ineens over niet mogelijk geachte uitschieters beschikt.   

Dick Loman, trainer coach bij Orion kan daarover meepraten. “Uiteraard is het weer afwachten hoe de verhouding pieken en dalen dit keer bij Orion zal zijn.”  Zegt hij uit ervaring,  want dat is iets wat het gehele seizoen al aan de orde is en dat hoort zo langzamerhand bij Langhenkel Orion dames 1.

Tegen Favorita zullen we zeker op ons hoede moeten zijn, de ploeg sprokkelt met het degradatiespook in de nek toch de nodige punten de laatste weken. Spelen tegen een team dat in het nauw zit is altijd lastig.  We zijn dus gewaarschuwd.  We zullen opnieuw moeten proberen om ons eigen spel te spelen en ons eigen niveau te halen. Lukt dat dan maken we een goede kans op de overwinning.

De ziekenboeg is nog steeds redelijk gevuld bij ons. Maureen Reulink is nog altijd niet inzetbaar, achter de naam van Ilse te Welscher staat nog een een vraagteken, beide vanwege knieproblemen.  We gaan er in ieder geval vol in zaterdagmiddag in Dinxperlo. Rond 17:00 uur weten we meer die middag”  sluit Dick af.

gh @ Vizier op Volleybal