Vizier op volleybal

 

Energo ZONDAG tegen runner up Rijswijk

Selectie en staf van Energo / Flip SchoonmaakDit weekend is er voor Energo / Flip Schoonmaak een andere wedstrijddag dan normaal. Energo speelt namelijk op zondagmiddag tegen de huidige nummer 2 van de ranglijst, Inter Rijswijk, haar thuiswedstrijd in de Beerse Kloosterhof en wel om 16.00 uur. Deze middag worden ook de nieuwe kleedlokalen officieel in gebruik genomen in de Beerse sporthal.

Het is de eerste ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen omdat de eerste wedstrijd uitgesteld werd doordat Rijswijk bekerverplichtingen had. Op 15 maart staan ze in Rijswijk alweer tegenover elkaar voor de return. De ploeg uit Rijswijk draait een voortreffelijk seizoen en is als enige ploeg nog in staat om PDK Huizen te bedreigen. Immers, bij een goed resultaat in Beers komt de koploper in zicht en Rijswijk moet nog in Huizen op bezoek op de laatste competitiedag.

Energo, dat vorig seizoen beide wedstrijden tegen Rijswijk met 3-2 verloor, zint op revanche. Hoewel de tegenstander nog aspiraties heeft, gaat de Beerse ploeg zondag proberen de wrange smaak van de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Peelpush weg te spoelen. Bij de Beerse ploeg is spelverdeelster Linda Maassen niet fit en zal evenals afgelopen week ontbreken in de basisformatie.

Energo, momenteel op een zesde plek, zal alles in de strijd moeten gooien om de winst in Beers te houden. De sterke aanval van Rijswijk, met in haar gelederen beach kampioene Sophie van Gestel, zal beteugeld moeten worden, terwijl Energo zelf voldoende servedruk zal moeten uitoefenen om de gasten niet in hun spel te laten komen. Met behulp van het Beerse publiek moet Energo in staat worden geacht de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen en een goed resultaat neer te zetten.