Orion met ups en downs naar nipte winst

Langhenkel Orion dames 1“Het was weer eens een middagje van de ups en downs, de pieken en de dalen………..
Uiteindelijk was er de dikke winst in de 5e set waar Langhenkel Orion dicteerde vanaf de eerste bal. Waarom men dat niet de gehele wedstrijd kan is een raadsel voor iedereen zonder de hardwerkende Dinxperlose ploeg tekort te willen doen.

In de eerste set ging het lang gelijk op, tot ongeveer 16-16, Orion was beter maar maakte net teveel individuele fouten in passing en aanval om het gat te maken. Uiteindelijk bleek goed serveerwerk van Orion te machtig voor Favorita en de ging de eerste set met 21-25 naar de bezoekers uit Dotinchem.  In set 2 pakten de gasten eindelijk weer eens stevig door, vanaf de serveerlijn werd Favorita volledig weg gemept en de 13-25 setwinst was terecht een duidelijk.

Wie dit seizoen denkt dat Orion dan doorgaat met waar het in set 1 en 2 mee begonnen was komt vaak bedrogen uit. De ploeg laat het er een tijd lang volledig bij zitten, geen servedruk geen passing en een karrevracht aan persoonlijke fouten maken het voor Favorita een unieke kans om terug te komen in de wedstrijd. Een kans die Favorita met beide handen aangreep en dik verdiend met 25-17 de set binnenhaalde. In set 4 kon Orion ondanks wat beter spel geen afstand maken en bleven de nodige persoonlijke fouten de ploeg tegenwerken. Favorita rook opnieuw haar kans maar moest op 25-25 wachten op een servefout van Orion om vervolgens de set binnen te harken met 27-25.

Het leek of Orion toen wakker schrok. In set 5 werd de trekker ineens stevig overgehaald en serveerde de ploeg Favorita volledig aan gort. Ineens kon het dan wel weer. Dan is vreemd om te ervaren. Met 06-15 werd het 2-3 winst. De ups en downs de pieken en dalen, het blijft een vreemd verschijnsel.

Volgende week zaterdag heeft Orion vrij waarna op 8 maart koploper WSV uit Warnsveld om 15:30 uur de tegenstander is in de Rozengaarde in Doetinchem.

(Wedstrijdverslag van Dick Loman, trainer coach Langhenkel Orion dames 1)