Vizier op volleybal

 

Orion wint topper tegen Vrivo

Foto Hans van Dijk

Foto Hans van Dijk

“Daar waren we weer. Een jaar na dato in sporthal de Schamper bij het sympathieke Vrivo. Vorig seizoen een topper in de regiodivisie, dit seizoen een topper in de 2e divisie. Feitelijk gingen we dus op herhaling en kun je je terecht gaan afvragen wat het niveau van de competitie is als de beide promovendi meedraaien om promotie. We gaan hierin echter toch uit van onze eigen kracht en beoordeling: beide teams vertegenwoordigen een prima niveau en komen zeker in aanmerking om weer een trapje hoger te ballen. Feit is,  dat er achter Keistad hard wordt geknokt door drie gelijkwaardige teams voor de p/d plek.

De prognose voorspelde al een spannende pot (2-3), dat werd het eigenlijk niet gezien de uitslag. Gevoelsmatig lag dat eigenlijk anders. Je kent wel dat gevoel dat je het wel in je hebt, maar dat bij tijd en wijle de machine hapert. Vorige week tegen E.V.V.  hadden we even zo’n uitglijder. In Vriezenveen zouden we dat zeker niet kunnen permitteren. De kwaliteit en ervaring aan de andere kant van het net zou dat ogenblikkelijk afstraffen.

De eerste set was er een van onze kant waarin we in lange tijd weer lieten zien een goed niveau te etaleren. We speelden in een flow en met degelijk spel werd de tegenstander onder druk gezet. We leken tevens wat minder last te hebben van de warrig leidende scheidsrechters. Een gat gecreëerd en een duidelijke 16-25 winst als gevolg een zeer goed teken. Maar oh oh, wat liep het stroef in de 2e. Het leek wel of het team van Walter Slotboom en Bart-Jan van der Mark in slaap gesukkeld was en even niet bij de les. Het verschil was ook hier groot en het verlies met 25-18 zeer terecht.

Dan volgt er natuurlijk een cruciale derde set. Hierin kregen we op een gegeven moment meer grip op hun serve en Vrivo in wat mindere mate op de onze. Het gaatje was geslagen en de o zo belangrijke winst in deze 3e set werd met  22-25 binnen gesleept. Blijkbaar kwam het verlies hard aan bij de Tukkers. De 4e set werd er door ons een tandje bijgezet en onder leiding van “Boem Boem” Ellie op de diagonaal werd vakkundig de gevreesde “muur van Vriezenveen” afgebroken. Mede door een zeer goede passing had spelverdeler Sven weinig moeite om zijn aanvallers te voorzien van krachtvoer. Eindstand 16-25.

One down, five to go. We zijn dus geslaagd in de test om mede nummer 2 op de ranglijst Vrivo te verslaan. Daarmee is de spreekwoordelijke kous echter nog lang niet af. Deze week is er wederom tijd voor herstel, en dat blijkt wel nodig te zijn. Op zaterdag 8 maart treden we namelijk aan tegen het Dinxperlose Favorita. Deze regiogenoot heeft dermate personele perikelen dat er zelfs al gevraagd is om terugtrekking, iets waar de bond geen akkoord op gegeven heeft. Voor ons is het voornamelijk zaak om bij de les te blijven en iets recht te zetten.

We hopen verder in deze het gat wat nu valt door de jammerlijke uitschakeling van heren 1 in de beker te vullen met ons jeugdige heren 2. Misschien kunnen we dit seizoen er alsnog een mooi einde aan breien voor de club (wederom!). We gaan ervoor!

(Wedstrijdverslag van Marco Buiting, Orion heren 2.)