Wilskrachtig Tornado wint van Rivo

TornadoinReggehal“Op een mooie zaterdagmiddag kwamen we met een klein ploegje speelsters aan in Rijssen. Maar liefst drie speelsters waren niet beschikbaar in verband met ski – activiteiten en een aantal jeugdspeelsters waren met een missie in Nijmegen eerder die middag (0-4 winst op VoCASA in de Topklasse), maar die kwamen gelukkig tijdens de eerste set binnen in de Reggehal.

Rivo startte gretig aan de eerste set. Die leken er op gebrand om de 4-0 eerder dit seizoen in Geesteren weg te poetsen. Op 6-1 voor Rivo al een eerste time-out en die werd goed omgezet, want bij 9-10 kwamen we voor het eerst deze middag op voorsprong. Vervolgens werd de side – out door beide teams goed gespeeld tot 21-21. Na een time-out van Henriëtte ter Steege kwamen wij slechts tot fouten en in plaats van een sterke eindfase lieten we ons de kaas van het brood eten, veldwissel op 25-22.

Rivo nam de flow mee in set twee. Ilona ter Avest scoorde zowel tactisch als hard door het midden en bracht de thuisploeg op 6-2. Op 9-6 bleef het gaatje in stand maar na de time-out op 14-12 vielen de radertjes beter in elkaar bij ons. De aanval werd gevarieerder en vooral blokkerend en verdedigend werden meer ballen gehaald. Op 14-14 en 16-16 werd het weer een side-out spel, maar op 21-20 voor Rivo kwam Hanneke Braakhuis aan service. Die serie werd Rivo te machtig, waarbij Ilona Reinerink niet af te stoppen was. Maar liefst vier keer achter elkaar bracht Loes Boone haar goed in stelling en op setpoint stond de “Muur van Geesteren” op de juiste plek: Anouk Voshaar kilde het 25e punt op de borden: 21-25 en 1-1.

In set drie een omgekeerd beeld. Met veel zelfvertrouwen vanuit de sterke eindfase van set twee, kwamen we door sterke servicedruk van Emmy Heerdink op een 7-11 voorsprong. Marly Oude Voshaar groeide in de wedstrijd en had onze passlijn goed georganiseerd. Romy Loohuis, terugkomend van een vervelende enkelblessure liet in deze wedstrijd zien dat ze er weer aankomt en stond als een dijk te passen. Onze aanval en blokkering scoorden goed en zo stond er 10-17 op het telbord. Toen Birke Kuipers er nog eens een serveserie op liet volgen liep deze set via 16-22 eenvoudig naar 18-25 (1-2).

Set 4 werd de spannendste van de middag. Rivo liep in het begin weg naar 6-2. Tornado kwam iets dichterbij maar het gaatje van twee punten bleef intact. Via 9-7 en 12-10 werd het 18-16 voor de thuisploeg. Op 23:22 kwamen we met kill blok van Emmy Heerdink en Ilona Reinerink hard terug en vluchtte Rivo in haar laatste time out. Op 23- 24 het eerste matchpoint voor Tornado, maar de hectiek sloeg toe. Er werd dubbelfout gefloten, terwijl de rally aan ons lag. Vervolgens komt Rivo er op en er over en heeft bij 25-24 haar eerste setpunt.

Via de side out krijgt de thuisploeg drie kansen de set binnen te halen, maar steeds weer weet de Geesterse ploeg de setpoints af te weren. Marly haalt ongelooflijke ballen van de vloer en op 27-26 in een monsterlange rally waarbij de bal wel 20 keer het net passeert legt Hanneke hem tactisch keurig weg: 27:27. In de volgende rally scoort Ilona heel bekeken rechtdoor langs de lijn en komen we op het tweede matchpoint: 27-28. Ook het laatste punt valt met een tactische bal en weer weet Rivo geen antwoord: 27-29 en een mooie 1:3 overwinning in Rijssen!

“Zo om kunnen gaan met spanning en hectiek, met heel veel tactische wissels op het einde, dan de wil om niet te capituleren, en dat vervolgens op karakter deze vierpunter er uit slepen, getuigt van veel wilskracht! Mooi om in deze hal en deze ambiance de punten te halen, met een meelevend en fair publiek dat Rivo hartstochtelijk ondersteunde, maar achteraf de handen ook op elkaar deed voor een terechte winnaar”.

(Wedstrijdverslag van Gerjan Heerkes, Tornado Geesteren. Foto Jan van den Noort, Tornado heeft zijn eigen mini van de week meegenomen! )