Koen Compaen Peelpush2 de baas

KoenBaasCompaen heeft zaterdagavond in Peelpush 2 het medicijn gevonden om de domper van vorige week weg te spoelen. Op het gevoelige verlies tegen concurrent VCN volgde deze competitieronde een klinkende 4-0 tegen de nummer laatst van de ranglijst.

Het was de vijfde keer dit seizoen dat Compaen de maximale score behaalde. De Oostzaners blijven met deze uitslag twee punten voorsprong behouden op Capelle, dat tot een zelfde resultaat wist te komen.

Vooraf was de vraag hoe het met de motivatie gesteld zou zijn na de nederlaag van een week eerder. Achteraf bleek dat de scherpte in voldoende mate aanwezig was om het enthousiaste Peelpush naar een reguliere nederlaag te spelen. Na iets meer dan vijf kwartier stond de 4-0 op het bord en konden de Limburgers de verre terugreis ondernemen.

De reserveploeg uit Meijel kon alleen in de tweede set in het spoor van Compaen blijven. Mede door eigen slordigheden – met name in de pass – konden de gasten de schade beperken tot 25-22.

De overige sets lieten met eindstanden van 25-16, 25-17 en 25-16 aan duidelijkheid niets te wensen over. Compaen wist het verschil onder andere te maken door een sluitende blokkering, terwijl deze nogal eens aan kritiek onderhevig is. De middenmannen Rick van Baar en Wouter Schoonenberg hadden dit keer goed oog op de aanvallen van de tegenstander.

De wedstrijd van zaterdagavond was vooral het duel van Koen Baas. De 18-jarige spelverdeler mocht vanaf het einde van de eerste set zijn talenten tonen.

Hij liet zien dat hij zich positief ontwikkelt en steeds meer groeit naar het niveau dat nodig is in de eerste divisie. Vooral tussen de Hoofddorper en diagonaalaanvaller Daniël Homburg klikte het uitstekend.

(Wedstrijdverslag door Marcel Vermeulen, Compaen. Foto Tjerk Laan van spelverdeler Koen Baas)