Vizier op volleybal

 

Harde nederlaag in vijf sets voor VCN

Staf en selectie King Software VCN “Zaterdag stond voor de dames van King Software VCN de thuiswedstrijd tegen Flamingo’s uit Gennep op het programma. De uitwedstrijd werd pas over vijf sets beslist en gezien de huidige vierde plaats van de Limburgse dames wisten we dat we ons weinig zouden kunnen veroorloven. We speelden deze wedstrijd zonder Julia Wouters die de zaalschoenen een week heeft uitgetrokken voor een beachvolleybaltrainingskamp op Tenerife. Goed nieuws was er ook, na een aantal weken van afwezigheid door ziekte kon Ilse ons vandaag weer vergezellen op de bank. Volleyballen zit er voor haar helaas nog even niet in maar het was heel fijn dat ze er weer bij was!

De eerste set werd begonnen met Ingerlise, Sanne, Anne, Maureen, Kirsten, Marjolein en Bjorna. Wij speelden redelijk netjes, hadden de pass goed onder controle en konden de servicedruk hoog houden. Geholpen door de vele aanvals- en servicefouten van Flamingo’s gaven de eerste twee sets een zelfde spelbeeld en gingen deze sets met 25-18 en 25-19 naar ons.

En toen ging aan Gennepse zijde de knop om en werd er een ander plan bedacht, terwijl King Software VCN op dezelfde voet door ging en niet kon doorschakelen. Aanvallen die eerst scoorden eindigden in het blok of werden verdedigd, services die eerst druk gaven gingen uit of in het net en de pass kreeg het moeilijk. Flamingo’s klom naar een voor hun passend niveau, King Software VCN kon niet meer aanklampen. Wissels van Juliette voor Maureen en Anne voor Do konden helaas het tij niet keren en dat wat je als volleybalster niet wilt gebeurde, de 2-0 voorsprong eindigde in een 2-3 verlies. Het scorebord gaf aan het eind van deze sets 19-25, 17-25 en 5-15 aan.

Een verlies dat hard aan komt omdat we het volledig bij onszelf moeten zoeken en wij niet bij machte waren om onze strategie aan te passen aan een goed spelende tegenstander. Gelukkig hebben we even tijd om ons te herpakken. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Tijd voor teambuilding is er wel, de carnavalskostuums hangen klaar om gezamenlijk naar Brabant te trekken! Even een weekendje wat anders en ons opladen voor het laatste deel van deze competitie waarin ons nog wat leuke wedstrijden te wachten staan!

(Wedstrijdverslag van Marjolein Verhaaf, King Software VCN dames 1. Foto Pim’s Pictures)