Veel VCV speelsters haalden niveau niet!

AAVCVrszNa de winst vorige week tegen King Software VCN  (4-0), wilden de dames van Zimpel / VCV graag deze lijn voortzetten. Een uitwedstrijd tegen Peelpush2 stond op de planning. Tijdens de bespreking werd duidelijk, dat de dames niet zo’n wereldreis hadden afgelegd, om zonder punten huiswaarts te keren. De strijdlust was volop aanwezig.

Trainer coach Jothmann startte met Marjolijn van Haarlem, Annette Nap, Anne Brouwer, Manon Doornenbal, Denise Dear, Jente Andriessen en Kelly Bolink. Helaas gaf het scorebord al snel een 17-3 achterstand aan. De serve van Peelpush werd onvoldoende onder controle gebracht en met teveel eigen fouten (aanvallend) wist VCV niet genoeg te scoren. Met Eline van den Broek voor Manon Doornenbal kwam nieuwe energie in het veld; echter kon dit de achterstand niet meer goedmaken (25-13).

De 2e set werd voortgezet met de opstelling eind eerste set. Vol nieuwe/goede moed werd de set ingegaan. Helaas werden ook deze set vaak eigen foutjes gemaakt en ondanks een paar mooie serves series van Eline en een redelijke passing van Kelly, konden de dames helaas ook deze set geen antwoord bieden aan het sterk spelende Peelpush (25-18).

De 3e set wisten de dames van VCV redelijk wat eigen punten te scoren.  Anne en Jente kregen het blok steeds meer onder controle. Helaas bleef het spel toch onder niveau en was het bij vlagen erg slordig. Peelpush was met name verdedigend erg sterk, waardoor het leek alsof Zimpel/VCV gefrustreerd raakte, omdat zelf scoren een flinke opgave was. Lisanne Smits kwam er in voor Marjolijn, in de hoop dat dit wellicht voor wat verandering kon brengen. Het verlies werd helaas werkelijkheid (25-20).

Koste wat kost wilde Zimpel/VCV niet met lege handen uit Meijel vertrekken, dus werd er volle bak gestart aan de 4e set. Het scorende vermogen van Zimpel/VCV ging deze set beter dan de vorige. Myron Tersteeg kwam voor Denise Dear, hetgeen zij zeer goed opgepakte. Eline werd gewisseld voor Manon bij een 17-21 voorsprong. De setwinst was binnen handbereik maar ook nu weer veel eigen fouten. Dit leidde tot een zeer spannende ontknoping. Gelukkig hield Myron het hoofd koel en scoorde het laatste punt (23-25).

Ondanks de goede instelling en inzet, was er sprake van teveel eigen fouten, hetgeen door Peelpush goed werd gebruikt om de winst naar hun hand te zetten. Conclusie: doordat vele speelsters hun niveau niet hebben gehaald, heeft Zimpel/VCV helaas maar 1 punt kunnen pakken en ging de winst terecht naar de dames uit Meijel.

(Wedstrijdverslag via Oscar Pieterse, Zimpel / VCV )