Vizier op volleybal

 

Rivo mist de tiebreak op het nippertje

REggehal , 22-02-2014 214 (Kopie) REggehal , 22-02-2014 248 (Kopie)“Na twee weken geen wedstrijd te hebben gehad, hadden we er afgelopen zaterdag weer veel zin in. Er was hard getraind en we waren erg gebrand om de wedstrijd tegen Tornado winnend af te sluiten.

In de eerste set begonnen we sterk en stond er na een paar minuten 6-1 op het scorebord. Na de time-out begonnen de dames vanTornado ook hun punten te scoren en kwamen stapje voor stapje op gelijke hoogte. Wij wisten ons te herpakken, de directe servepunten van Arjanne Harbers en Renée van Helden hielpen ons deze set aan de punten, die we met 25-22 uitspeelden.

In de tweede set wilden we graag zo door gaan met waar we gebleven waren, helaas lukte dit niet helemaal. We voerden onze opdrachten te weinig uit. De stand ging nog wel lang gelijk op maar Tornado wist later uit te lopen en pakte de set met 21-25. Dat betekende 1-1 in sets.

De derde set werd een moeizame. Passend schoten de ballen alle kanten op en serverend viel de druk compleet weg. Tornado kwam in hun eigen spel en deze set verloren we dan ook met 18-25. Daarna de vierde en vooral de meest spannende set. Ons publiek zette er nog eens de schouders onder. Het gezang was ouderwets en we beseffen ons hoe bijzonder het is om voor zo’n publiek te spelen.

We wilden deze set winnen om er een vijfsetter uit te halen. We knokten voor wat we waard waren en het ging weer gelijk op. Het was spannend tot het laatste moment. Zelfs de scheidsrechter, de heer Bosman zat er helemaal in en floot per ongeluk vol in de rally te vroeg voor een door Leonie Velten uit het net geviste bal. Alles en iedereen op hoge poten maar gelukkig zag deze scheidsrechter zijn eigen overenthousiaste beslissing in en werd er een dubbelfout gegeven.Mooi om te zien hoe de beide scheidsrechters verder een prima pot stonden te fluiten en de wedstrijd aanvoelden.

Door onder andere een paar fikse klappen van Leonie Velten kregen we meerdere setpoints, maar deze werden gelijk weer rechtgezet door voornamelijk tactische ballen van de Tornado kant. We hebben het helaas niet afgemaakt en zo won Tornado deze set met 27-29 en dus de wedstrijd met 1-3.

We willen het publiek dat in grote getale aanwezig was bedanken, jullie hebben ons enorm gesteund. Hopelijk tot de volgende keer!”

(Wedstrijdverslag van Rinske Hofsté, Rivo dames 1. Foto’s  Jan van den Noort)