Slechts één set winst voor Donitas (v)

Selectie en staf Donitas dames 1Op voorhand een spannende wedstrijd waarbij de winst naar beide partijen zou kunnen gaan. Na de training gingen we richting het veld om de wedstrijd te spelen. De startopstelling was als volgt: Rosanne Ottevanger (sv), Paula Spelde en Elise Kroontje (p/l), Marianne Scholten en Martine Stevelink (hb), Lynn Fortman (dia) en Anoek Haan (lib).

We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We wisten vanaf het begin hun service niet goed onder controle te krijgen, waardoor de weg voor US vrij was om hun spelletje te spelen en de rally ‘s af te maken. Dorien den Otter kwam in het veld voor Rosanne Ottevanger. Aan het einde van de set kwamen we in ons spel en wisten we terug te komen tot boven de twintig punten, maar dit was te laat. De eerste set werd verloren met 21-25.

De tweede set leek veel op de eerste set. We namen het initiatief niet in het spel, maar ook niet aan eigen kant om ballen van de grond te halen. Geheel terecht gingen de dames van US door met hun spel. We kwamen een aantal rotaties moeilijk door en Henderika van der Veen kwam in het veld voor Paula Spelde om de passing te versterken. Helaas ging de set toch verloren met 16-25.

Met de onzekerheid en onduidelijkheid in het veld moest het maar eens klaar zijn. Henderika bleef in de derde set staan en Paula en Rosanne kwamen weer terug het veld in. Met een gevoel van alles of niets gingen we de derde set in en dit bleek te werken. Het was een totale ommekeer ten opzichte van de vorige twee sets. We gingen er vol voor en namen het initiatief vanaf het begin van de set. We kwamen op een voorsprong van 8-1 en dat gaf ons het vertrouwen dat we nodig hadden om ons eigen spelletje te spelen. We hielden de voorsprong vast en het werd 25-15.

In de vierde set gingen we door met hetzelfde spelletje en wisten we tot de helft van de set een voorsprong te behouden. Maar toen kwam US terug. Met een goede service wisten ze onze passing van de wijs te brengen en daardoor werd het afmaken van de ballen lastiger. Uiteindelijk werd het 17-25 en de wedstrijd was gespeeld.

Wat opviel in de wedstrijd waren het aantal servicefouten. Vooral in de vierde set was het lastig onze voorsprong vast te houden met de servicefouten die we maakten. Daarnaast blijkt weer dat als wij hard werken en het initiatief nemen, we van alle tegenstanders kunnen winnen. Maar we moeten dat wel de hele wedstrijd vol houden.

Volgend weekend zijn we vrij en kunnen we ons richten op de komende twee wedstrijden tegen Alterno en Sliedrecht. We zullen zien wat maart voor ons in petto heeft.

(Wedstrijdverslag door Paula Spelde, Brainconsultant / Donitas dames 1)