Vizier op volleybal

 

SVS-er Co verslaat Barnevelders

Selectie en staf SVS Schalkhaar heren 1‘Erik Boel en Co verslaan Sovoco’. Enkele weken terug stond het groot op de voorpagina van volleybalkrant.nl te pronken. Het tweetal zou een zodanig niveau hebben gehaald dat ze met z’n tweeën de complete Soestse formatie zouden hebben opgerold. Nu Boel momenteel, met een blessure aan zijn meniscus, ontbreekt bij de Schalkhaarse volleyballers moet Co het in zijn eentje doen en dat deed hij tegen SSS 2 met verve. Juist tegen SSS, waar toevalligerwijs de auteur van het beruchte stuk zijn volleybalminuten maakt, had Co zijn dag en versloeg hij de pluimveedorpelingen met 1-3.

De vier toeschouwers op de tribune zagen een waar spektakel. Op zich opmerkelijk dat de wedstrijd zo weinig bekijks trok, hoe vaak zie je nu dat een team het opneemt tegen slechts één speler. Drie sets lang voltrok het schouwspel zich voor het viertal op de tribune. Wellicht dat het overige publiek zijn intrek had genomen in het pluimveemuseum, enkele meters van de Barneveldse sporthal vandaan. Een andere reden voor de droevige opkomst op de knaloranje tribunes was er niet te bedenken.

In de eerste set zag het viertal Co serverend een topset spelen. SSS kwam er niet aan te pas en met zijn geplaatste opslagen ontregelde Co de passlijn van de Barnevelders volledig. De setstand van 14-25 sprak boekdelen. De eerste set was een eitje voor Co. Dat hij het juist tegen SSS op zijn heupen kreeg was mooi meegenomen. SVS was door blessures slechts met zeven spelers, zonder libero, vanaf Schalkhaar vertrokken richting Barneveld. Gelukkig konden de zes overige Schalkhaarders aan de kant blijven en het risico op nieuwe blessures beperken door de uitmuntende prestatie van de eerder genoemde uitblinker.

Slechts in de tweede set had de Schalkhaarse ster een dipje. Hoewel Co namens SVS lange tijd tegen een ruime voorsprong aankeek kwam de hekkensluiter uit de 1e divisie A toch nog langszij. SSS koos eieren voor zijn geld en zette alles op alles om deze set winnend af te sluiten. Co daarentegen liep aan het einde van het tweede bedrijf als een kip zonder kop rond in het veld en had geen antwoord op het enthousiasme van de jonge Barnevelders. 25-23 en een setje verloren in de strijd om het kampioenschap van de 1e divisie. Maar dat was het eieren eten niet.

Na deze teleurstellende tweede set rechtte Co zijn rug en trok weer vol ten aanval met zijn opslagen. SSS kreeg het net als in het eerste bedrijf weer lastig met de vele serviceseries van de vedette op het Barneveldse veld en moest in de twee resterende sets wederom het onderspit delven. De setstanden van 11-25 en 19-25 zijn veelzeggend.

Komend weekend kan de grootheid van SVS genieten van een welverdiend weekje rust. Na twee weken zonder wedstrijd was het toch wel weer wennen om een zaterdag af te reizen voor een volleybalpotje. Een nieuw weekje rust kan de uitblinkende Co dus wel gebruiken om er over twee weken weer te staan als titelkandidaat Scylla op bezoek komt in Schalkhaar. De Wageningers hebben zichzelf, slechts vier punten onder koploper Dynamo 2, al gebombardeerd tot underdog. Aan Co dan de taak om deze woorden van Scylla dan maar kracht bij te zetten. Om 15.30 uur zal Co dan opnieuw zijn kunsten vertonen in de Sporthal Schalkhaar.

(Wedstrijdverslag via Merten Simons, SVS Schalkhaar)