Peelpush Dames 2 dendert door

Peelpush2EnergoRSZ“Na de knappe uitzege op Energo in de voorlaatste wedstrijd, kwam Peelpush dames 2 afgelopen weekend in de eigen Körref tegenover de nummer drie VCV te staan. Met degelijk spel trakteerde Peelpush de gasten uit Veenendaal op een 3-1 nederlaag, waardoor de gevarenzone definitief uit zicht is voor de Meijelsen.

De vliegende start van Peelpush: Veenendaal was de zoveelste ploeg die kennis maakte met dit fenomeen. In mum van tijd prijkte er een 17-3 op het scorebord en voor zover bekend is dit een persoonlijk record. Net als vorige week maakte de opslag het verschil. VCV kwam gaandeweg iets beter in haar spel en wist met een 25-13 een echt beschamende setstand te voorkomen.

Net als in de voorgaande wedstrijd tegen VCV trok de Peelploeg de lijn door. Aanvallend was Kim van den Boorn niet te stoppen. Tel daar enkele onnodige fouten van de tegenstander bij op en de setstand van 25-18 is verklaard.

De derde set blijkt maar al te vaak uit te draaien op een zogeheten Frikadellenset en dit wilde de thuisploeg koste wat kost tegengaan. Met volle focus werd de o zo belangrijke derde set ingegaan en het wierp duidelijk z’n vruchten af. VCV kreeg de verdediging niet op haar knieën en met 25-20 was de overwinning op de nummer drie een feit.  Peelpush begon slordig aan de vierde set. Al snel keken ze tegen een ruime achterstand aan en helaas werd een enorme inhaalspurt niet beloond: 23-25 en zo ging het toetje toch naar Veenendaal. Desondanks kan Peelpush terug kijken op een uitstekende wedstrijd. Het was de zoveelste, want na de winterstop hebben ze vier van de vijf partijen gewonnen.

Volgende week trekt het hele team een boerenkiel uit de la en zal  ‘Mien, waar is mijn feestneus’ vaker ten gehore worden gebracht dan het traditionele overwinningsgetok. Wie weet biedt een aantal dagen carnaval de creatieve geest een boost en kan het weekend erop weer geshined worden tegen rivaal Stravoc. Een prachtige uitwedstrijd die voor menig supporter net zover is als naar de eigen Körref: 8 maart om 19.00 uur in De Grenslibel.”

(Wedstrijdverslag van Kim Wild, Peelpush dames 2. Foto Wim Simons)