Vizier op volleybal

 

De play-offs (v), volleybal tropenweken

18-SetUp'65-vc-Sneek-09-02-Vanavond begint de play-off  poule in de Eredivisie met de wedstrijd VC Weert vs Sliedrecht Sport. In de voorbeschouwing ( http://www.vizieropvolleybal.nl/archieven/26368 ) van André Vlot hebt u kunnen lezen dat Sliedrecht met het ‘Sven Kramer gevoel’ uit het Final Four beker weekend is gekomen. Laten we dan maar zeggen dat de ploeg van Appie Krijnsen (en de andere vijf, die zich geplaatst hebben) zich nu gaat opmaken voor de ploegen achtervolging, waaraan Sliedrecht met voorsprong mag beginnen. Vanwege hun eerste plek in de reguliere competitie krijgen ze 5 bonusseconden, terwijl alle andere deelnemers op basis van de eindstand steeds één seconde minder tegoed krijgen. Dus Alterno 4, Sneek 3, Eurosped 2, Peelpush 1 en VC Weert 0.

Het worden zeer zware weken voor deze teams. Met zowel door de week als in de weekends een wedstrijd, pakweg 5 weken lang. Niet in de eerste weken, maar aan het eind zal de fysieke en mentale conditie zeker een woordje meespreken over de afloop. Aan de eindstreep ligt op de nummers één en twee een ticket voor een ‘best of five’ serie om het kampioenschap van Nederland te wachten.

Het programma koppelt in de eerste ronde de nummer één van de zojuist afgelopen competitie aan de nummer zes, de nummer twee aan de nummer vijf en de nummer drie aan het als vierde geëindigde team. Met thuisvoordeel voor de laagste genoteerde.  Dat levert voor vandaag en morgen de volgende wedstrijden op: VC Weert vs Sliedrecht Sport, Peelpush vs Vv Alterno en Eurosped vs VC Sneek.

Aanstaande zaterdag staan dan Eurosped vs Peelpush, VC Sneek vs Sliedrecht Sport en Vv Alterno vs VC Weert op het programma. Dus twee keer een herhaling van de halve finales om de Nationale Beker bij de Final Four van afgelopen weekend.

Bij de eerdere partijen in de competitie waren de uitslagen:

VC Weert vs Sliedrecht Sport: Sliedrecht won twee keer te weten met 1-3 en 3-0.

Peelpush vs Alterno: Peelpush won thuis met 3-2, uit werd met 3-0 verloren.

Eurosped vs VC Sneek: Sneek ging met 0-3 winst weg uit Almelo, maar verloor thuis met 1-3.

Eurosped vs Peelpush: 3-2 in Meijel, 3-2 in Almelo en 3-1 voor Peelpush in de beker.

VC Sneek vs Sliedrecht Sport: Sneek verloor uit met 3-0, won thuis met 3-2 en boekte datzelfde resultaat in de beker.

Vv Alterno vs VC Weert: Alterno won uit 1-3 en thuis met 3-0.

De volleybaltropen weken beginnen vandaag, niet alleen voor de teams maar ook voor al diegene, die op een of andere manier met deze play–offs te maken krijgen. Vizier op Volleybal probeert  uiteraard om u steeds tijdig te informeren over de afloop van de wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood. Bekerwinnaar Sneek speelt morgenavond in Almelo tegen Eurosped.