Verslag De Boemel was wat later

Op 22 februari stond er een wedstrijd tegen A.G.A.V.S. voor de mannen van De Boemel op het programma. Dit beloofde een cruciaal duel te worden in de strijd om de tweede plaats.

“In de eerste set werden we echter overrompeld door het servicegeweld van A.G.A.V.S. We kwamen er geen moment aan te pas. De pass lag dramatisch waardoor we aanvallend geen vuist konden maken. Ook was de arbitrage met enkele dubieuze beslissingen niet in ons voordeel. Met 12-25 wist A.G.A.V.S. de eerste set zeer eenvoudig te pakken. Toch bleven we strijdbaar. Tijdens de thuiswedstrijd kwamen we er namelijk de eerste set ook niet aan te pas, waarna we de drie daaropvolgende sets wonnen.

De tweede set begonnen we dan ook scherp. Brent en Roel wisten de pass onder controle te krijgen en Mees die op de diagonaal was ingevallen, was aanvallend sterk op dreef. Daarnaast speelde Neal vanaf deze set op de midden en ook dit bleek een goede zet te zijn. Met snelle middenaanvallen van Neal en Fabian wisten we A.G.A.V.S. onder druk te zetten en pakten we een kleine voorsprong. Aan het einde van de set werd het nog even spannend, maar met 22-25 wisten we de tweede set te pakken.

De derde set was een waar spektakelstuk. De hele set ging het gelijk op. Katachtige reddingen en kunst – en vliegwerk zorgden ervoor dat de rally’s vaak een lange duur kenden. Het was een ware titanenstrijd waarin beide teams veelvuldig hun side – outs wisten te scoren. Hierdoor bleef het de hele set spannend. Beide teams kregen enkele setpoints. Op een 29-28 belandde een aanval van A.G.A.V.S. net buiten de lijnen. De scheidsrechters twijfelde nog over het punt, maar toen het hele team eenmaal juichend op het veld stond, was het punt binnen. Met 28-30 wonnen we de set.

De vierde set begonnen we ook goed. Met enkele goede serviceseries pakten we een kleine voorsprong. Halverwege kwam onze pass echter weer flink onder druk te staan. We wisten ons jammer genoeg niet meer te herpakken en de rest van de set liepen we achter de feiten aan. Met 25-18 verloren we de set en moest er dus een vijfde gespeeld worden.

Ook in deze set begonnen we sterk en kwamen we op voorsprong. Echter, wederom keerde het tij en met een 7-8 achterstand wisselden we van helft. In de resterende rally’s waren we zeker niet de mindere, maar A.G.A.V.S. was net iets slimmer, waardoor ze de punten naar zich toe konden trekken. Met 15-12 was de vijfde set verloren.

Een 3-2 nederlaag was niet eens een slecht resultaat gezien de vorm na de winterstop. We hebben de tweede plek nog steeds binnen handbereik en alles in eigen hand. Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen Axell Claims Sovoco weer een belangrijke wedstrijd.

(Wedstrijdverslag via Merijn Tiebie, De Boemel)