Verlies Trommel / van der Veen met Paris

In de halve finale om CEV Cup bij de mannen leidde scheids Cor van Gompel het duel tussen Paris Volley en Tomis Constanta, dat gisteravond in Parijs werd gespeeld. Bij Paris stond Dennis van der Veen weer in de basis, ook Jeroen Trommel was van de partij. Paris Volley nam een 2-0 voorsprong, kon in de eerste set een 20-21 nog ombuigen naar 25-23 en lag in de volgende set bij alle meetpunten  (8-6, 16-13, 21-18, 25-20) voor.

Maar zag in het midden van de derde set (15-16) de wedstrijd kantelen. Constanta maakte via 23-25 en 13-25 gelijk en won de tiebreak met een ruime 9-15. Jeroen Trommel speelde alle sets en scoorde 11 keer, Dennis van der Veen werd niet vaak in de aanval betrokken en maakte er totaal 3. In de tiebreak deed hij niet meer mee. In de andere halve finale staan vandaag Novgorod en Belchatow tegenover elkaar. Zondag worden de returns gespeeld

Ook de Challenge Cup bij de dames en heren is aanbeland bij de halve finales. Bij de dames hebben zich daarvoor geplaatst Odintsovo, dat eerder Sliedrecht Sport uitschakelde, het Franse Mulhouse, Wroclaw uit Polen en Besiktas Istanbul uit Turkije. Gisteravond speelde Odintsovo thuis tegen Mulhouse.

De Russinnen wonnen met 3-2 via de setstanden 25-18, 23-25, 25-17, 22-25 en 15-07. Aanstaande zaterdag heeft de nummer twee van de Franse Eredivisie de gelegenheid om dit verlies thuis recht te zetten.

Bij de mannen in de Challenge Cup speelt het Italiaanse Latina tegen BBSK Istanbul en treft Fenerbahce Istanbul op het Franse Nantes. Die wedstrijden staan voor vandaag gepland.