SV Dynamo klopt Lycurgus in play-out

Lachende gezichten bij Dynamo na de setwinstIn de DELA Eredivisie strijden drie teams om niet te hoeven degraderen. Springendal Set-Up ’65 Ootmarsum,  SV Dynamo Apeldoorn en New Nexus Apps Lycurgus gaan in een dubbele competitie uitmaken wie de gang naar de Topdivisie moet maken. Set-Up ’65 kreeg vanwege de rangschikking in de reguliere competitie twee punten als startbonus, Lycurgus moest met één genoegen nemen en SV Dynamo begon op nul. Eigenlijk kan geen van de ploegen zich verlies permitteren, al helemaal geen nederlaag waar geen competitiepunten aan over gehouden worden. Gisteravond gold dat dus voor SV Dynamo en Lycurgus.

Lycurgus had de beste start. Lag in de eerste set zelfs bij 11-18 een hele eind voor, maar kwam naar het eind van de set toe steeds meer in de problemen. Via 16-20, 19-21 en 22-23 had de thuisploeg de achterstand bij 24-24 ongedaan gemaakt.  Op 25-24 en 26-25 kon Lycurgus setverlies nog uitstellen, bij de derde poging op 27-26 ging het mis. Met een 17 om 8 score na 11-18 bleef de setwinst in Apeldoorn.

In de volgende set leek zich een spiegelbeeld verloop aan te dienen. Lycurgus kwam met 17-11 achter, maar zette toen de achtervolging in. Op 19-18 waren ze tot één puntje genaderd, maar wat henzelf in de eerste set niet lukte, kreeg Dynamo nu wel voor elkaar. Ze sloegen de aanval af, liepen via 22-19 naar 24-20 uit en ook de laatste verwoedde poging van Lycurgus om gelijk te komen had geen succes. De 24-23 werd op tijd 25-23 en dus 2-0 in sets.

Lycurgus wist de derde set voor zich te beslissen. Nu gaven ze een één maal verworven voorsprong niet meer uit handen. Bij 17-19 was het verschil overbrugbaar, maar de sprong naar 17-22 gaf voldoende ruimte om met 20-25 af te sluiten. In de volgende set was SV Dynamo met 25-15 veel sterker en won de wedstrijd dus met 3-1. Ze komen op 3 punten, Set-Up heeft er nog 2 en Lycurgus 1. Zaterdag moet SV Dynamo naar Set-Up ’65 in Ootmarsum.

Lisette van der Kemp had met 22 punten het grootste aandeel in het puntenaantal van Dynamo, blokkerend liet Marlies Wagendorp maar liefst 8 scores noteren. Zij maakte in totaal 19 punten. Bij Lycurgus werd Bibi Nijmeijer de meest scorende speelster. Zij nam er 20 voor haar rekening.

gh @ Vizier op Volleybal, foto Rudy van ’t Rood.