Play – out: SSS met 3-0 voorbij Zaanstad

AlgemeenBalRSZSSS Barneveld heeft een duidelijk 3-0 zege behaald op het bezoekende Zaanstad en is door die winst in de play – out ranglijst op gelijke hoogte gekomen met ARBO Rotterdam Fusion. Beide teams hebben na één wedstrijd 4 punten. Zaanstad en Reflex staan op 2. Dit is inclusief het bijgeschreven punten tegoed op basis van de eindstand in de reguliere competitie.

SSS liep in de eerste set vlot uit naar een 10-5 stand, vanaf 14-08 kon Zaanstad nog wat terugdoen (14-10) maar de ploeg uit Barneveld zette zich daarna op een heel veilige marge (17-11) en ging met 25-20 als eerste door het lint. In de volgende set had Zaanstad in de openingsfase het beste van het spel. Ze kwamen met 4-7 voor, maar kregen vanaf 8-9 geen vat meer op de SSS aanvallen. De thuisploeg liep in één ruk uit naar 16-10, handhaafde vervolgens een groot punten verschil en won duidelijk met 25-17.

In de derde set waren de verschillen nog duidelijker. Na 10-8 liep SSS naar 15-10 en bouwde die voorsprong naar tien punten uit bij 25-15. Al met al een ruime zege voor de ploeg uit Barneveld, die in één uur zuivere speeltijd zijn beslag kreeg.