Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto: Sneek uit, altijd lastig

AlgemeenBalRSZ“En dat is misschien nog wel een understatement! De resultaten van de Assense dames in de Friese volleybalstad zijn toch wel dramatisch te noemen. De afgelopen jaren werden er nou niet meteen vrachten met punten mee terug genomen naar Drenthe. Maar misschien zorgt het seizoen  13-14 wel voor de zo gewenste ommekeer, want de uitwedstrijd tegen Sneek 2 werd ook een prooi voor de dames van de Nijhuis Telecom brigade. En wat zou het een goed gevoel geven om dit seizoen twee overwinningen te behalen tegen de Friezinnen.

Dan moet er wel eerst worden afgerekend met de dames van Sneek 3. Geen gemakkelijke opgave, want de wedstrijd in Assen werd beslist in een spannende vijfsetter. Destijds bleef de overwinning wel in Assen. Het was een wedstrijd met twee gezichten en bizarre setstanden. Zo werd er gewonnen met 25-11 en 25-12, maar werd er ook een set verloren met 25-10.

Om het gat met koploper DeVoKo in ieder geval niet groter te laten worden, gaan we voor de maximale score. Maar goed, dat is eigenlijk elke week onze opdracht. De koploper is niet voor niets koploper en zij weigeren dan ook mee te werken aan ons ideaalbeeld om een laatste strohalm aangereikt te krijgen voor die felbegeerde eerste plaats. Echter, vooralsnog slagen we wel in het uitvoeren van onze opdracht, want de score voor de tweede seizoenshelft liegt er niet om! We hebben 23 van de mogelijke 25 punten bijgeschreven. Dus het doel is dan ook om vooral op die voet verder te gaan. Waar dit ons zal brengen, zien we half april wel.

Ik loop ook te ver op de zaken vooruit, zaterdag eerst Sneek 3. We beschikken over slechts 6 speelsters (waaronder onze libero) van het eerste, dus we schakelen wederom de hulp in van dames 2. (Lucky us, dat zij wedstrijdvrij zijn!)  Zij zijn in de winning mood, want ze hebben zich gisteren weten te plaatsen voor de finale van de regionale beker, waarvoor onze felicitaties! Dus we zullen / moeten / kunnen de hulp dan ook zeker gebruiken!

Gelukkig kunnen de geblesseerde speelsters wel allemaal mee afreizen richting Sneek om ons aan te moedigen! Ontzettend veel respect voor deze meiden dat ze telkens zoveel uren met het team doorbrengen in de sporthal, terwijl ze zelf al maanden aan blessureleed vastzitten. Het vizier van Robyn, Chiara en Anouk is inmiddels volledig gericht op het seizoen van 2014 / 2015, dus uitzicht op een bredere selectie voor dit seizoen is er helaas niet (maar wie weet hebben we nog een verrassing in petto, zo ergens de komende weken).

Maar de uitdrukking klein maar fijn is op onze selectie enorm van toepassing, dus we knokken ons ook wel door het laatste kwart van het seizoen heen! Na onze wedstrijd zal de wedstrijd Sneek 2 tegen DeVoKo worden gespeeld, dus daar zullen we nog een kijkje nemen. Wie weet kunnen we alvast een strijdplan opstellen voor onze wedstrijd tegen de Denekampse formatie op 15 maart aanstaande!

(Voorbeschouwing van Magrietha Top, Nijhuis Telecom Sudosa – Desto, foto Jan van den Noort)