Vizier op volleybal

 

Statistieken: Zaanstad wint van Reflex

Zaanstad H1 - Rivo H1 , 11-01-2014 054 [1600x1200]“Ten eerste wil ik even bekennen dat ik op het moment van schrijven nog steeds een redelijk zuur gevoel heb van de afgelopen donderdagavond. Daarbij doel ik op de wedstrijd, die we toen hebben gespeeld tegen SSS in Barneveld. Altijd lastig, zo’n doordeweekse speelronde… Oké laten we even terug blikken! Het reguliere seizoen is afgelopen en daar hebben we laten zien dat we na het zo geheten ‘dipje’ best nog wel een aardig balletje met elkaar kunnen spelen. Das mooi, weer wat zelfvertrouwen opgebouwd en klaar om de strijd aan te gaan tegen degradatie.

Toen moest het op die bewuste donderdagavond in Barneveld gebeuren, aanvang 19.00 uur. Het was letterlijk een uur later toen we het veld afliepen met bedroefde gezichten en gekrenkt zelfvertrouwen, na een 3-0 nederlaag, die we op onze broek kregen. Een zéér karig begin zou je zeggen..! Gelukkig bestaat de play-out uit zes wedstrijden waarvan er drie thuis worden gespeeld. Want jawel, in het reguliere seizoen hebben wij al deze tegenstanders (Fusion, Reflex en SSS) thuis aan de zegekar geregen en als je dan een beetje gaat rekenen mag je er vanuit gaan dat met drie winstpartijen veilig bent.

Echter moet dan eerst zaterdag de klus tegen Reflex uit Kampen worden geklaard. Reflex begon de play – outs goed door met 3-2 te winnen van Fusion, waardoor ze op gelijke hoogte met ons zijn gekomen. Het feit is wel dat Reflex de enige tegenstander is geweest waar we thuis en uit van hebben gewonnen dit seizoen. Als we daarbij ook de play – outs van vorig jaar bij betrekken kunnen we stellen dat we statistisch gezien een goede kans maken om dat in ieder geval thuis weer te doen.

Een overwinning zou ons weer wat meer ruimte geven in de overige wedstrijden. Daarbij hebben we dus alle steun nodig, dus schreeuw ons naar de overwinning en blijf daarna gezellig hangen voor het Zaanstad feest. En geef toe, dat zal een stuk leuker zijn als er wat te vieren valt!”

(Voorbeschouwing van Hidde Uittenbosch, Zaanstad. Foto Jan van den Noort)