Apollo 8 doet goede zaken in Voorburg

Teamfoto1314Op 1 maart  2013, het carnavalsweekend bij uitstek, mochten de mannen van Ecare Apollo 8 de wei in tegen Haaglanden in Voorburg. Voor degenen die op basis van de eerdere wedstrijden tussen beide teams (twee keer een vijfsetter, competitie en beker) een spannend duel verwachten, werden die verwachtingen zeker waargemaakt. De tribune was ook weer voor Apollo door de aanwezigheid van de supportersschare van het team van coach en spelverdeler Pim Mossel en consorten. Daarnaast konden de ouders van Aart Kooiman eindelijk een keer komen kijken in Voorburg! Aan de tribune zou het dus niet liggen.

De eerste set kwam Apollo fel uit de startblokken, een lekker zaaltje, een goed gevoel en Haaglanden in het nieuwe kalenderjaar nog ongeslagen. Dat waren de goede ingrediënten van de wedstrijd, na een voorsprong van 19-24 werd het toch nog even spannend door een serie tegen. Ecare Apollo 8 kon de set echter toch nog met 23-25 winnend afsluiten.

De tweede set was het wederom spannend. Er waren kansen aan beide zijden, De Apollo heren waren aan de service niet scherp genoeg en de set werd uit handen gegeven met 29-27. Dit wilden de mannen van Apollo niet op zich laten zitten. De derde set werd weer vol goede moed ingegaan. Na een service serie van vijf fouten achter elkaar wisten de mannen uit Borne zich weer enigszins bij elkaar te rapen. Ook deze set was spannend en mooi voor het publiek. Het enige nadelige is dat Haaglanden ook met deze set vrij uitging bij 28-26.

Een 2-1 achterstand moest goedgemaakt worden. Omdat carnaval toch al niet meer gehaald ging worden besloten de mannen van Apollo het spelletje weer op te pakken. De eigen foutenlast moest omlaag. Dat gebeurde in de vierde set en het ritme werd teruggevonden. Haaglanden leunde een beetje achterover wat net teveel was en waardoor de mannen van Apollo onder de luide support van de fans Haaglanden in kon pakken met 21-25. De tos voor de vijfde set werd gewonnen e er werd fel gestart aan beide kanten

De vijfde set, na de vierde set werd door trainer coach Harrie Proost ingeleid met de bemoedigende woorden: “en nu rustig blijven jongens!” En er was geen spanning te bekennen (behalve bij de coach). De assistent bleef rustig en de rallyballen gingen over en weer. Met 6-8 in het voordeel van Apollo werd van zijde gewisseld. Dit was het moment voor Apollo om de Haaglanders in hun nekvel te pakken en de wedstrijd naar zich toe te trekken met 10-15.

Met twee mooie punten was de terugreis erg gezellig. We willen graag de snackbar eigenaar van de snackbar tussen den Haag en Voorburg bedanken voor de voortreffelijke frituur en wensen iedereen nog een goede carnavalszondag en maandag toe!

(Wedstrijdverslag van Frank Manenschijn, Ecare Apollo 8)