Vizier op volleybal

 

Zege DeVoKo na verloren discussie

Rivo H1 - Lycurgus H1, 18-01-2014 008 [1600x1200]Op de zaterdag van het carnavalsweekend mochten de dames van DeVoKo afreizen naar Sneek om daar te spelen tegen de tweede selectie van VC Sneek. Ondanks dat velen graag carnaval hadden gevierd en sommigen net terug waren van een weekje wintersport was de voltallige selectie aanwezig in Sneek. Voordat de wedstrijd begon is er nog even gekeken bij de concurrentie, de nummer twee van de competitie Sudosa – Desto. Zij speelden om 15.00 uur tegen de derde selectie van VC Sneek. Vervolgens kon de ruim twee uur durende wedstrijd van DeVoKo om 17.00 uur beginnen! Hieronder een kort verslag van de wedstrijd.

In de eerste set werd er gestart met Marlon Stevelink, Loes Hassink, Daphne Giesselink, Amke Blokhuis, Anouk Molendijk, Anouk Heemstra en als libero Kim Molendijk. Het was een gelijk opgaande strijd tot ongeveer 18-18, daarna liet DeVoKo zien dat ze de betere waren in deze set en liepen uit. De set werd gewonnen met 19-25.  In de tweede set werd er al snel een voorsprong genomen. Helaas werden er veel servefouten gemaakt in deze set, maar door een goede serveserie van Amke Blokhuis werd de set alsnog winnend afgesloten! Met wederom 19-25 ging de set naar de dames uit Denekamp.

Maar halverwege de derde set gebeurde er iets wonderbaarlijks! Na een time-out van VC Sneek op 11-14 kwam Amke Blokhuis aan serve. Op 11-15 werd er een punt gescoord door de dames van DeVoKo. Men zou dus verwachten dat er 11-16 op het scorebord zou verschijnen. Echter verscheen er een stand van 12-14 op het scorebord? Vele vraagtekens bij zowel het team, de coaches, het publiek en bij de eerste scheidsrechter! Wat was er aan de hand? Na veel overleg tussen de mensen achter de laptop, het scorebord en de tweede scheidsrechter, kwamen ze tot de conclusie dat er aan de kant van DeVoKo een opstellingsfout was gemaakt. Niet Amke Blokhuis, maar Loes Hassink had moeten serveren!

Echter was het gehele team inclusief de wisselspeelsters en de coaches van mening dat dit niet waar was! Na lang discussiëren is er besloten dat Amke Blokhuis toch mocht blijven serveren en de stand gewoon 11-16 zou worden. Maar hier waren de mensen achter het scorebord en het digitale wedstrijdformulier het helemaal niet mee eens, want dit kon niet verwerkt worden in het formulier. Het gevolg hiervan was dat er na een rally er wederom een opstellingsfout geconstateerd werd. Ook hier heeft de wedstrijdleiding lang over moeten discussiëren.

Uiteindelijk, nadat de wedstrijd zo ongeveer al wel een half uur stil gelegen had, kregen de dames van DeVoKo twee punten tegen en mocht Sneek gaan serveren. Met deze rare beslissing waren de dames het natuurlijk niet eens. Toch hebben ze de knop kunnen omzetten en hebben de set met 21-25 kunnen winnen!

In de vierde set kwamen de gasten moeilijk op gang, maar door vele blokpunten van onder andere Daphne Giesselink werd ook de vierde set met 19-25 gewonnen! Dus met alle 5 punten in the pocket zijn de dames en coaches weer afgereisd naar Twente. In het busje werd alvast begonnen met de pre-carnavalsparty welke op verschillende plaatsen in Twente verder werd gevierd!

Volgende week speelt Reggefiber DeVoKo thuis tegen Reflex uit Kampen. De wedstrijd begint om 15.45 in sporthal Dorper Esch. Hopelijk tot dan!

(Wedstrijdverslag van Anouk Heemstra, Reggefiber DeVoKo. Foto Jan van den Noort)