Vizier op volleybal

 

VCV verlengt contract met Luuk Jothmann

Volleybalverenging Zimpel / VCV heeft het contract met trainer Luuk Jothmann met een jaar verlengd. De oefenmeester is aan zijn eerste jaar bezig bij de Veenendaalse volleybalsters. VCV kan al terug kijken op een mooi seizoen, want met een plaats in de subtop van de eerste divisie B presteert de ploeg beter dan ooit tevoren.

Dat succes is de basis voor een verlenging van het contract met Jothmann. De trainer beseft dat maar al te goed. De lijn tussen succes en pech is flinterdun, zegt Jothmann. ,,We spelen een goed seizoen, maar als het minder gaat, is dat voelbaar. Ik merk ook dat beslissingen meer onder een vergrootglas liggen, bijvoorbeeld bij wissels. Maar het gevoel in de groep is goed en we accepteren elkaar. De wisselwerking tussen de speelsters en de technische staf is uitstekend. Een goede basis om nog een jaar door te gaan.’’

Jothmann wil volgend jaar weer een stapje zetten, maar stelt wel een belangrijke voorwaarde. ,,Ik wil graag twaalf meiden hebben. Komend jaar zullen sommige speelsters door werk en stage minder vaak aanwezig zijn. Daarom is een groep van twaalf wel een vereiste. Daarnaast ben ik nog op zoek naar een spelverdeelster en een middenspeelster. We willen verder groeien, een nog lastiger ploeg om tegen te spelen. De topdivisie is voorlopig een stapje te ver, denk ik. Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk spelen, maar daarvoor zijn de financiële consequenties voor de club te groot.’’

Meer publiek, dat ziet Jothmann als een mooie waardering voor het team. De volleybalsters van Zimpel / VCV doen met de goede resultaten wel aan klantenbinding. VCV speelt al enige jaren in de eerste divisie en het is ook al even geleden dat de ploeg zonder degradatiezorgen het seizoen af kan maken.

“Door de betere resultaten zie je dat steeds meer mensen naar de sporthal komen. Ook vaders en moeders van de topper van de week zie je enthousiast terugkomen. Dat is leuk om te zien.

Het bestuur is blij met de nieuwe overeenkomst met Jothmann. ,,De voornaamste reden voor verlenging van het contract is de goede klik tussen de speelsters en de trainer,’’ licht Peter Mettes, voorzitter van de technische commissie van VCV, toe. ,,Door vanaf het begin een open communicatie met de groep te hebben en de op- of aanmerkingen van de speelsters op hun waarde in te schatten is er een goede chemie ontstaan tussen de groep en de trainer.

Verder zijn de speelsters zeer tevreden over zijn manier van trainen, over zijn manier van coachen. Hierdoor is de kwaliteit die in de groep zit er dit  seizoen duidelijk uit gekomen.  Dit alles maakt het voor de TC en bestuur gemakkelijk om de samenwerking voort te zetten. Ook de andere mensen in de technische staf  hebben bijgedragen aan het succes van dit jaar.”

( Bron persbericht Zimpel / VCV )