Vizier op volleybal

 

Sovoco wint van Energo

Veracles3Na weer een weekend rust, mochten we zaterdag thuis aantreden tegen Energo. Van te voren werd ervan uit het Energo kamp nogal ophef gemaakt over de timing van de wedstrijd, als enige van onze poule speelden we in het carnavalsweekend. Tot onze grote verbazing, want wat was er nou helemaal aan de hand?

Op Vizier op Volleybal lazen we zelfs “komende zaterdag moet men een inhaalwedstrijd spelen tegen Sovoco in Soest. Blijkbaar mag de ene ploeg een wedstrijd verzetten in hun vakantieweek en dient een andere ploeg zich daar naar te schikken, ondanks dat het zelf speelsters mist, die vakantie verplichtingen hebben.”
Verder van de waarheid kon het niet geschetst worden. De bond heeft deze wedstrijd ingepland. Hij heeft nooit op een andere datum gepland gestaan. En Sovoco heeft dus niets verzet. Waarom wij als enige dit weekend moesten spelen en de rest van onze poule vorig weekend, is ons ook een raadsel. Maar toen het competitieschema bekend werd, heeft een aantal van onze speelsters in de vrije weekenden vakanties e.d. gepland en waren we nog actief in de bekercompetitie. Dus toen Energo met het verzoek kwam deze wedstrijd te verzetten naar een ander – vrij – weekend, was dat voor ons niet meer mogelijk.
We kunnen niet anders concluderen dan dat Energo niet heeft gewacht met het plannen van vakanties tot het competitieschema bekend was. En dus was het feit dat men met een niet volledig team moest afreizen naar Soest alleen aan zichzelf te wijten. Wat flauw om hiervan anderen de schuld te geven. Zelfs de invallers die mee kwamen waren niet van het ware verhaal op de hoogte, en keken verbaast op toen we op hun verzoek uitlegden hoe het zat.

Dat rechtgezet hebbende, nu het verslag van de wedstrijd.
Sovoco startte met Sandra en Laura als passer-lopers, Maartje en Natanja op het midden, Antonietta op spelverdeling, Gitte als diagonaal en Hanneke als – uiteraard – libero. Anto knalde er direct in met een serviceserie. Dit overkomt ons niet vaak, direct 5 punten voor staan… Duidelijk was geworden dat Energo speelde met een inval-spelverdeelsters. Maar gedurende de set wist de ploeg uit Beers wel degelijk een aantal harde én tactische klappen uit te delen. Toch hadden we alles onder controle en behielden we lange tijd
onze voorsprong. Goed serveren, goed blokkeren en een sterke aanval aan de zijkanten waren echter aan het einde van de set niet meer voldoende. Een pittige service van Energo wist onze passing onder druk te zetten en ze kwamen langszij. We verloren – heel zuur – met 23-25.

Dit hadden we puur aan onszelf te danken. Dus we wisten wat ons te doen stond. Strijdplan was nog steeds om hard-hitter nummer 7 zoveel mogelijk te vermijden in alles. Asha kwam er in voor Laura en we pakten snel de service terug. Anto serveerde vervolgens weer een mooi serietje en zo lagen we weer op koers. De spelverdeling aan Energo-kant had duidelijk moeite met het tempo en kon haar aanvallers niet altijd even goed bedienen. Passend lieten de gasten bovendien ook steken vallen. Zet daar onze sterke service, degelijk blokkeerwerk en aanvalskracht tegenover en zo trokken we deze set terecht met 25-15 naar ons toe.

Set drie kende dezelfde opstelling en was min of meer een kopie van set twee. We waren duidelijk de sterkere partij vandaag, maar de ervaren aanvalsters van Energo wisten het onze verdediging nog vaak genoeg lastig te maken. Serverend zochten ze – zoals bij ons bekend was – onze passer-lopers op, maar door steeds snel te schuiven in de opstelling wisten we de schade beperkt te houden. De set ging naar ons met 25-20.

Eén ding wisten we zeker: Energo zou alles geven om hier niet te verliezen. En dus moesten we met alles rekening houden. Nu ging het gelijk op. Zelf waren we af en toe wat slordig in het verdedigen, maar Energo bleef ook fouten maken in de passing en aanvallend was het vooral nog nummer 7 die iets kon betekenen. We bleven hard werken en hielden het hoofd koel en zo drukten we door naar 25-22 winst voor ons en dus een 3-1 overwinning!

Erg blij waren we hier mee, want we konden de punten wel gebruiken en Energo is altijd een lastig tegenstander. Hoewel de tegenstander niet op volle oorlogssterkte was, was deze winst toch onze eigen verdienste, omdat we als team sterk hebben gespeeld en hard hebben gewerkt.
Vol vertrouwen werken toe naar de volgende pot, tegen VCV!

(Wedstrijdverslag van Sovoco Soest. Foto Jan van den Noort)