Vizier op volleybal

 

Sliedrecht vs Sneek, Alterno en Eurosped

SliedrechtSport20132014Er was weer een vijfde set voor nodig om de wedstrijd tussen Sneek en Sliedrecht Sport te beslissen. Na een overdonderende start leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Sliedrechtse formatie. De 25-16 werd echter gevolgd door een spannende tweede bedrijf, waarbij Sneek aan het langste eind trok met 30-28. In de derde set bleek de thuisspelende ploeg een maatje te groot en in de vierde Sliedrecht.

Weer een allesbeslissende apotheose van deze wedstrijd, waarbij de gastvrouwen de beste kans hadden 2 punten in Sneek te houden. Toch gingen de  2 wedstrijdpunten mee naar Sliedrecht. Vorige wedstrijden werden beslist in het voordeel van de pupillen van Petra Groenland. Nu bleken die van Appie Krijnsen over de sterkere zenuwen te beschikken.

Na enige verwarring, veroorzaakt door teletekstpagina 660/3 waarbij setstanden onjuist werden gepubliceerd en de vijfde set een andere afloop bleek te hebben, bleef Sliedrecht aan kop. Alterno maakte dankbaar gebruik van de kleine “misstap” en kroop een puntje dichterbij. Weert bleek niet in staat een vervolg te geven aan hun met knappe cijfers gewonnen tweede set en capituleerde in de slotfase van de wedstrijd. 3-1 op de borden. Weert met lege handen, moedig gestreden, maar verloren.

Sliedrecht Sport vs Alterno.

Aanstaande woensdag komt Alterno op bezoek. Het aantal keren dat Sliedrecht en de Apeldoornsen elkaar dit seizoen hebben ontmoet, zou een quizvraag zou kunnen zijn. De kenners weten het, kennen de uitslagen en weten naar welke kant de meter uitslaat ten aanzien van de onderlinge resultaten.

Een zaterdagavondsfeer op een doodgewone woensdagavond vanaf 19.30 uur? Ongetwijfeld zal een flink gezelschap uit Apeldoorn de weg naar sporthal de Stoep weer weten te vinden. Het enthousiasme van beide groepen supporters zal zeker voor een mooie ambiance zorgen. De strijd tussen de nummers 1 en 2 uit de kampioenspoule is er absoluut een om gezien te worden. Ook in Sneek zal de livescore actief gevolgd worden.

En  Sliedrecht Sport vs Eurosped.

Op zaterdagavond vertrekt Sliedrecht Sport voor de wedstrijd tegen Eurosped. Jan Berendsen zal, met de laatste thuiswedstrijd op het netvlies, nu voor een andere strategie hebben gekozen. Het door de thuisnederlaag getergde Sliedrecht Sport, maakte in een klein uurtje korte metten met zijn selectie en liet er geen misverstand over bestaan dat de uitglijder in eigen huis de dag ervoor,  snel vergeten moest worden. Met de winst in de laatste wedstrijd werd de eerste plaats in de DELA Eredivisie veilig gesteld en werden de 5 bonuspunten geïncasseerd.

Alterno speelt zaterdagavond in de Sneker sporthal. Ook deze wedstrijd zal door velen met argusogen gevolgd worden. Voorspellen heeft geen zin. Vorm van de dag is in de onderlinge strijd tussen het trio koplopers van belang. Eerst met zijn allen genieten van een onvervalste kraker in eigen huis. Gratis entree en u komt zeker niet voor niks.

Tot volleybal, André  Vlot