Kay van Dijk opnieuw erg trefzeker

Met 6 aces, 5 blokpunten en 12 aanvallende scores was Kay van Dijk dit weekend weer erg trefzeker voor Trentino. Zijn team won met 3-1 van Valentia. Trentino was drie sets oppermachtig (16,17,16), maar moest de tweede doorgang met 23-25 afstaan. Verona van Thijs ter Horst kon het bij lange na niet bolwerken tegen koploper Macerata. Verona bleef drie keer beneden de twintig punten steken. Thijs scoorde totaal 4 keer.

Ravenna van Niels Klapwijk ging bij Perugia met 3-0 ten onder. Niels scoorde 8 punten in de met 25-20, 25-17 en 25-12 verloren wedstrijd. Cuneo, met in de derde set een invalbeurt voor Jeroen Rauwerdink, had geen moeite met di Castello. Hier werd het ook 3-0 en bleven de setstanden ( 17, 16, 15) ver beneden de twintig steken bij de bezoekers.

De wedstrijd tussen Modena en Latina werd vanwege Europese verplichtingen van Latina verschoven en tenslotte verloor debutant Molfetta met 1-3 van Piacenza. Na de 25-19 in de eerste set besliste Piacenza de wedstrijd met 16-25, 23-25 en 20-25 voor zich.

Macerata is nog steeds koploper. Ze hebben 50 punten en staan er 2 voor op Piacenza. De ploegen met Nederlanders bezetten de volgende plaatsen. Trentino, vierde met 36 punten. Cuneo vijfde met 28 punten. Verona zesde met 25 punten en Ravenna negende met 20 punten. Molfetta en Latina hebben 15 punten en staan daar mee voorlaatste en laatste.

In de Serie A2 had Tony Krolis met 19 punten weer een groot aandeel inde 3-0 zege van Matera op Ortona. Matera staat vierde met 10 punten achterstand op koploper Padova.