Tweede play-off verlies voor Eurosped

TeamfotonieuwRSZVoor de tweede keer in een hele korte periode heeft Eurosped van Peelpush verloren. Tijdens de Final Four in Zwolle op 22 februari was de ploeg uit Meijel in de halve finale met 1-3 te sterk en afgelopen zaterdag werd het in de IISPA in Almelo opnieuw een zege voor de bezoekers. Weer met 1-3, via de setstanden 23-25, 20-25, 25-18 en 15-25. In de reguliere competitie hadden beide teams hun thuiswedstrijd met 3-2 gewonnen.

Peelpush was in de eindfase van de eerste twee sets bij de big points doeltreffender en vastberadener dan de thuisploeg. Daarvoor ging het tot de twintig punten grens gelijk op. Eurosped kon in de derde set de rollen omdraaien.  Een al vroeg in de set veroverde voorsprong kon de thuisploeg in de derde set tot aan het eind verdedigen. De vierde en laatste set was met overmacht voor Peelpush.

Jeanine Stoeten scoorde voor Eurosped 19 punten, Antoinette Posthuma kwam tot 16 en Katie Post tot 13. Kate Morell was 9 keer succesvol en Daniëlle Bosch kreeg er 4 achter haar naam. Bij Peelpush was Lieke Clerkx met 16 punten de meest scorende speelster. Suzanne Cartigny kwam tot 14 treffers, Shannon Gerhardt had er 12, Steffi Janshen 11, Petri Monsewijde 10 en Marloes Vermeulen 3.

Eurosped was aanvallend met 52 / 45 rake klappen de betere. Echter serverend (4 / 10) en blokkerend (7 / 11) maakte Peelpush dit ongedaan. Ook de foutenlast van de ploeg uit Limburg lag een stukje lager.

Na de thuisnederlagen met 2-3 tegen Sneek en 1-3 tegen Peelpush staan er voor deze week een uit- en een thuiswedstrijd op het programma. Dinsdagavond speelt de ploeg van Jan Berendsen in Weert tegen Irmato VC Weert en zaterdag kom Sliedrecht op bezoek in Almelo.