Vizier op volleybal

 

De Boemel verzuimt 2de plek te pakken

“Op 1 maart speelden we thuis tegen het laaggeklasseerde Axell Claim Sovoco. In een drukbezochte Harenkarspelhal kreeg het publiek een slechte eerste set voorgeschoteld. In een aangepaste opstelling konden we in de eerste set geen potten breken. Onze servicedruk was veel te laag om Sovoco onder druk te zetten. Te veel fouten en te makkelijke services. Hierdoor kon Sovoco hun middens veel op zoeken waar we geen antwoord op hadden. Met 16-25, was de eerste set een prooi voor Sovoco.

De tweede set begonnen we redelijk en ging het spel gelijk op. Het blok en de pass waren beter en er waren minder servicefouten. Naarmate de set vorderde vervielen we echter weer in het patroon van de eerste set en keken we tegen een 12-18 aan. We kwam terug tot 18-22 toen Olaf aan service kwam. Met een imponerende serviceserie ontregelde hij de pass van Sovoco en haalde hij zowat in zijn eentje de setwinst binnen. 25-22 was de eindstand.  De derde set kwamen we eindelijk in ons spel. De servicedruk was hoog, de pass lag goed en blokkerend kwamen we goed voor de dag. Deze set liepen we snel uit en wonnen we met 25-19.

De laatste set begonnen we ook scherp en liepen we snel uit. Halverwege de set kwam Sovoco echter sterk terug en werd het aan het einde nog spannend. Beide teams konden de set naar zich toetrekken, maar uiteindelijk waren wij net iets beter. Met een schitterend kill – block trokken we de laatste set met 26-24 naar ons toe en was de wedstrijd met 3-1 gewonnen.

Volgende week uit naar Spaarnestad, waarna we op 15 maart thuis de derby tegen Dinto spelen.

Kortom, een mooi vooruitzicht.  Opstelling: Olaf, Merijn (Roel)(Sam), Neal, Mees, Brent, Fabian Libero: Bas

(Wedstrijdverslag via Merijn Tiebie, De Boemel)