Vizier op volleybal

 

Han Abbing opvolger Ron Zwerver bij TTP

Oranje dames bondscoach Gido Vermeulen heeft een nieuwe assistent. Ron Zwerver staat Vermeulen vanaf vandaag officieel terzijde als assistent-trainer / coach. De vacante plek van Talentcoach heren, die Zwerver achterlaat, wordt ingevuld door Han Abbing, hiervoor bondscoach van de dames van Jong Duitsland. Met hen werd hij in 2009 wereldkampioen. ,,Ik ben blij dat we een ervaren coach als Han terugkrijgen in Nederland. We kunnen binnen onze coachpoule veel gebruik van zijn ervaring maken”, reageert bondscoach Vermeulen op de aanstelling van Abbing.

Abbing begon vanmorgen aan zijn nieuwe klus op Papendal: ,,Het is natuurlijk nog even wennen, maar het werken binnen deze locatie op Papendal, waar alle Oranje teams bij elkaar zijn, is heel inspirerend. Dit doen ze ook in Brazilië, heel mooi dat dit ook in ons land kan.” Abbing was ook in Nederland al eerder als professioneel coach actief. Van 2001 tot en met 2004 was hij assistent-coach van het Nederlands damesteam, daarvoor trainde en coachte de 53-jarige Abbing de meiden van Jong en Jeugd Oranje. ,,Ik ben altijd in voor nieuwe dingen. Van het systeem van een coachpoule waarin de kennis en ervaring van alle stafspecialisten worden uitgewisseld en elkaar versterken, maak ik heel graag deel uit. En het is natuurlijk ook leuk om straks weer een keer het Wilhelmus te gaan horen”, besluit de kersverse Oranje Talentcoach enthousiast.

Zwerver verhuist dus als assistent-coach naar het Nederlands damesteam. Voordat hij bondscoach van de Jeugd en Jong Oranje herenselecties was, maakte Zwerver ook deel uit van de technische staf van het Nederlands damesteam. De eerste keer dat Zwerver Vermeulen assisteerde was bij het OKT in mei 2012. Eind 2013 voegde de voormalig international zich eveneens bij het team tijdens de DELA Trophy en ook bij het WK Kwalificatietoernooi begin dit jaar ondersteunde Zwerver de Nederlandse dames. ,,Ron is een oude bekende natuurlijk. Onze samenwerking bij de DELA Trophy en het WK Kwalificatietoernooi is goed bevallen, Ron en zijn ervaring zijn een goede versterking van ons team”, aldus hoofdcoach Vermeulen.

(Bron Persbericht Nevobo)