Vizier op volleybal

 

Kritiek op US ( C ) ondanks ruime zege

teamfotoUSNa een onrustige week mochten afgelopen zaterdag de reserves uit Meijel zich melden in de hoofdstad om te volleyballen tegen onze helden van US. Voor de hoofdstedelingen een belangrijke wedstrijd op weg naar het kampioenschap, een vier nul was de doelstelling. Op voorhand leek de doelstelling bijzonder ambitieus, tijdens de uitwedstrijd hadden de Limburgers het ons behoorlijk moeilijk gemaakt.

In een uitverkochte Amstelcampus mochten de Amsterdammers hun nieuwe inspeelshirts tonen, hetgeen we u middels bovenstaande foto natuurlijk ook niet willen onthouden. Na veel gemail, gebeld en geregel waren de dingen eindelijk waar ze moesten zijn, namelijk om de schouders van de spelers. In de voorbespreking wist trainer George de spelers weer goed op scherp ze zetten.

Maar tijdens de wedstrijd bleek dat dat helemaal niet nodig was. De Limburgers, die in kantine nog Alaaf-tv hadden zitten kijken, wilde zo snel mogelijk terug naar Meijel om daar hun verlies te verdrinken. US begon niet goed, maar dat hoefde dus ook niet. Bij een stand van 19-12 werd pas het eerste blokpunt gescoord en met daarmee mochten de reserves ook eindelijk hun liedje zingen. Hoogtepunt van de wedstrijd was het moment waarop Dambrink besloot dat Peelpush wat versterking nodig had en bij hun in het veld ging staan. Ondanks de felle protesten van de Limburgers vond de arbiter het allemaal prima.

Binnen vijf kwartier was het gespeeld. Een matig US won van een carnavalesk Peelpush. Door de 4-0 uitslag heeft US deze keer niet aan klantenbinding kunnen doen. Het publiek vond het geen leuke wedstrijd en ondanks de overwinning was er kritiek, zo waren er sommige spelers lui en volgens andere toeschouwers doen we normaal beter ons best. Aanvoerder Diepeveen reageerde: ‘Het is niet altijd feest.” Toch zullen de spelers van US de kritiek ter harte nemen, aanstaande zaterdag staat namelijk een wedstrijd tegen de Donkies uit Den Dungen op het programma. Zij zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om ons de eerste competitienederlaag te bezorgen.

(Wedstrijdverslag Jaap André, US ( C ) Amsterdam)