Vizier op volleybal

 

De tweede play–off ronde! (v)

19-SetUp-'65-D1-SV-Dynamo-AEr staat ons weer een topweek qua Eredivisie volleybal te wachten. Het kan gewoon niet op! Waarmee niet gezegd wil zijn dat het kwalitatief allemaal ‘top’ is, maar kwantitatief is het dat zeker wel. Want maar liefst 18 Eredivisie duels worden er afgewerkt, bij de dames en heren tezamen wel te verstraan.  ‘One down, Four to go’ geldt in ieder geval niet voor de top twee teams uit de Eredivisies. Na dit hele play – off gebeuren, volgt voor hen nog de ‘best of five’ serie.

Bij de dames is de stand na twee wedstrijden, een week en de meegekregen bonuspunten niet veel anders dan bij het eind van de reguliere competitie. Alleen Peelpush en Eurosped hebben van plaats gewisseld, de rest staat waar ze stonden. Te weten op één Sliedrecht Sport met 10 punten, op twee Vv Alterno met 9, op drie VC Sneek met 6, op vier Peelpush met 5, op vijf Eurosped met 3 en laatste is met 0 punten Irmato VC Weert.

Vanavond doen Irmato VC Weert en Eurosped de aftrap voor week twee. Om19:00 uur wordt er in Weert aangefloten en zal Weert ongetwijfeld proberen van die hatelijke nul af te komen. Twee keer won Eurosped met 3-2 tijdens het reguliere seizoen. Wellicht is dat een vingerwijzing voor degene die een gokje willen wagen.

Interessant is de wedstrijd tussen  Sliedrecht Sport en Vv Alterno van morgenavond. De bovenstaande stand geeft wel aan waarom. Dit is alweer de vijfde keer dat ploegen dit seizoen tegenover elkaar staan, inclusief super cup en nationale beker. Sliedrecht won de vier voorgaande. En ook dat kan duiden op de afloop van dit duel.

En dan krijgt Peelpush hoog bezoek uit Friesland. VC Sneek, bekerwinnaar tegen Peelpush in de Final Four Finale, zal op een warm onthaal kunnen rekenen in Meijel, waar de carnavalsperikelen ongetwijfeld een vervolg krijgen als er revanche en een goed resultaat worden behaald.

Voor zaterdag staan de ontmoetingen Eurosped vs Sliedrecht en Sneek vs Vv Alterno op het programma. Zondag spelen Peelpush en Irmato VC Weert hun eerste Eredivisie derby van de play – offs.

In de play – out poule ontvangt Springendal Set-Up ’65 zondag New Nexus Apps Lycurgus. Gezien het geringe aantal (4) wedstrijden van elk team in deze poule en de stand,  kan dit voor beide teams tweede duel zomaar al van beslissende betekenis zijn. Set – Up heeft 4 punten, Lycurgus staat op 1.   

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood. Ilse Kamphuis van Set-Up ’65.